2009-01-16 15:47:14• hírek • Szatmar.ro

Szolid bemutató, nagy tervek

Harmadikként a McLaren is bemutatta az új szabályoknak megfelelő autóját.

Akárcsak néhány nappal korábban a Ferrari és a Toyota, a McLaren is visszafogott ünneplés keretében mutatta be a 2009-es szezonra készülő autóit, mely a McLaren Mercedes MP 4-24 nevet kapta a „keresztségben".

A wokingi McLaren Technolgy Centre-ben a két pilóta, a világbajnok Lewis Hamilton, Heikki Kovalainen valamint a tesztpilóta, Pedro de la Rosa rántotta le a leplet a járműről, mely mindhármuk véleménye szerint meglepően szépre sikeredett. „Minden szabályváltoztatás ellenére nagyon szép gépet sikerült építenünk", nyilatkozta Kovalainen.

Ron Dennis csapatfőnök nem is tagadta, hogy komoly hangsúlyt fektettek az esztétikára és hogy mérnökeiknek nem volt könnyű dolguk. „Ez volt az elmúlt 15 év legnagyobb szabályváltoztatása, így tervezőinknek a nulláról kellett kezdeniük".

Lewis Hamilton szerint az új szabályok izgalmasabbá tehetik a versenyt a következő szezonban, mert az erőviszonyok átrendeződhetnek. Azt is elmondta, különleges élmény volt számára az új McLaren leleplezése, „mert ez az autó indul majd az egyes rajtszámmal".

Az új járművet elsőként de la Rosa teszteli majd szombaton, és ő már arról beszélt, hogy mindig hatalmas élmény és megtiszteltetés egy új autót elsőként vezetni, ám szombaton már a munkáé lesz a főszerep.

A McLarennel kapcsolatos hír továbbá, hogy március elsejétől már nem Ron Dennis lesz a csapatfőnök. A 61 éves sportvezető ügyvezető elnökként tevékenykedik majd, míg helyét Martin Whitmarsh veszi át.

Az új McLaren-Mercedes MP 4-24

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: