2018-02-01 11:12:32• hírek • Bede Emőke

Szolgálaton kívüli tűzoltó mentett életet

Több szempontból is érdekes esethez vonultak ki szerda este a tűzoltók. Szolgálaton kívüli tűzoltó mentette meg a kigyulladt garzon lakóját, az ingatlanban pedig megdöbbentő mennyiségű szemét volt felhalmozva.

Este fél 10 környékén riasztották a tűzoltókat, a bejelentés szerint egy szatmári garzonban tűz ütött ki, és odabent valószínüleg emberek is tartózkodnak. A helyszínre két speciális autóval vonultak ki a lánglovagok, az egységeket egy SMURD rohamkocsi is kísérte. Mikor a helyszínre érkeztek, a garzonból már dőlt a füst: az éghető anyagok mellett a padlót borító nagymennyiségű szemét is lángra lobbant.
 

A lakásban egy 65 éves nő tartózkodott, akire egy szolgálaton kívüli tűzoltó talált rá. Olimpiu Mos védőruha nélkül, csupán saját ruháit benedvesítve hatolt be az ingatlanba, majd itt a padlón fekve talált rá a még eszméleténél levő, de kimenekülni nem képes asszonyra. A lánglovag kimenekítette a nőt, majd átadta őket a kiérkező mentőegységnek. Az áldozat testén nem találtak égési sérüléseket, csupán fejfájásra és émelygésre panaszkodott, ezt a belélegzett szén-monoxid okozta. További kezelések céljából a nőt a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórházba szállították.
 

A tűz teljes eloltásáig a tömbház lakói kimenekültek lakásaikból. Legnagyobb örömükre nem kellett sokat az utcán fagyoskodniuk, ugyanis a tűzoltóság emberei gyorsan véget vetettek a tűznek, melyet vélhetően nyílt láng használata okozott. A tűz következtében a kb. két köbméternyi, a padlón felhalmozott szemét mellett az ajtófélfák és a bútorok is megégtek. Szerencsére a tűz nem terjedt át egyik másik lakásra sem.
 


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: