2016-11-28 16:14:57• hírek • Szatmár.ro

Szolgálat és dicsőítés

Tanuljatok énekelni és énekeljetek, de az egész életetek legyen egy nagy Isten-dicsőítés - kérte a gyerekeket Schönberger Jenő püspök az egyházzenei énekverseny alkalmával.

Izgalommal léptek be a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum dísztermébe szombaton reggel az V-VIII. osztályos gyerekek, a IX-XII. osztályos fiatalok, akik megmérkőzni érkeztek. Az egyházzenei énekversenyt hatodik alkalommal szervezte meg az Egyházmegyei Főtanfelügyelőség azért, hogy népszerűsítse a fiatalok körében a liturgikus énekeket, lehetőséget adjon a tudás, a képességek megmutatkozására.

Örülök, hogy van bátorságotok és versenyszellemetek - kezdte köszöntőjét a kilenc órai megnyitón Schönberger Jenő püspök. "Ebben a versenyben azonban nem egyszerűen énekekről van szó, hanem liturgikus énekekről. Ha pedig liturgikus, akkor benne Isten dicsőítése és a nép szolgálata valósul meg. Szolgáljuk embertársainkat, hogy szívüket az Istenhez tudják emelni. De az énekhez hasonlóan Isten dicsőítése kell, hogy legyen az egész életünk. Amikor jókedvünk van, akkor éneket zengünk az Istennek, amikor pedig rossz a kedvünk, zsoltárt énekelünk neki. És mindig dicsőítünk, mert Istent illeti a dicséret. Tanuljatok énekelni és énekeljetek, ugyanakkor figyeljetek oda rá, hogy a legfelsőbb fokra is lépjetek rá, vagyis az egész életetek legyen egy nagy Isten-dicsőítés."

Zengett is az ének délutánig egyéni és csoportfellépésekben, Szatmár és Máramaros megyei fiatalok ajkáról. A zsűri minden versenyzőt külön értékelt, tanácsokkal látott el, végül pedig felállították a végeredményt. Ennek megfelelően, az V-VI. osztályosok között egyéniben első lett Mali Csenge a Hám János Római Katolikus Líceumból; csapatban Dobrán Denise, Poósz Patricia, Ludescher Henriett, Schlakter Flóra és Magdás Johanna, a Kalazanczi Szent József Római Katolikus Teológiai Líceumból. A VII-VIII. osztályosok között egyéniben első lett Polacsek Eszter a Kölcsey Ferenc Főgimnázium tanulója; csapatban Kozsán Vivien, Fenyák-Hutczel Annabella, Porombovics Kinga-Fanny és Schvarczkopf Viktória, a Túrterebesi Általános Iskola tanulói.

A IX-XII. osztályos korosztályban egyéniben első lett Chis Olivia, a Hám János Római Katolikus Líceum diákja; csapatban pedig megosztva első lett a Mekker Vivien és Scheitli Krisztina alkotta duó, a Hám János Római Katolikus Líceumból, valamint az Újvári Anna és Sándor Zsófia alkotta páros, a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumból.

További helyezésekről a szatmariegyhazmegye.ro oldalon olvashatnak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: