2019-04-11 12:58:21• hírek • Szatmár.ro

Szökőkút-helyzet: egyiket újítják, másikat rombolják. Hogyan is lesz ez? (videó, képgaléria)

Beindították a szökőkutakat Szatmárnémetiben. A központi parkban szivárványos élményben lehet része a sétálóknak, no nem a kút nyújt szemet gyönyörködtető látványt, hanem a felszálló vízpára és a napfény hétszínű játéka.

Korábban már felmérték a megyeközpont csobogóinak állapotát, s ezek közül az Árpád utcai parkban és a Soarelui lakónegyed bejáratánál hozzá is láttak a modernizálásnak, melyeket idén fejeznek be. Ennek az összköltsége mintegy 250 ezer lej – osztotta meg velünk Maskulik Csaba városmenedzser, aki arra is kitért, miért nem nyúltak hozzá a nagy park és az új főtér ékeihez.

Ahogy a korábbi cikkeinkből már kiderült, a megyeközpont régi és új központját is átépítik. A nagyszabású tervekben helyet kapott egy-egy korszerű, amolyan „belesétálós” szökőkút, melyeket az Október 25-e térre és a Szabadság-térre álmodott meg az önkormányzat és a tervezőcsapat.

Ekképp fest a Polgármesteri Hivatal előtti placc látványterve:

 

A Pannónia szállóval szembe tervezett kút koncepciója:

 

 

Amint látszik, a központi parkban és az új főtéren sem állnak a régi kutak. A kommunista építészet műremekeit kissé divatjamúltnak és korszerűtlennek ítélték, a 21. századi megoldások azonban nem csak technikailag felelnek majd meg az előírásoknak, hanem izgalmas és üdítő élményt nyújtanak a lakosság számára.

A „belesétálós”, medence nélküli szökőkutakat nem kerítik el, a nyári forróságban testközelből élvezhetik a sétálók a hideg vizes élmény adta újdonságot.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: