2011-05-17 12:48:15• hírek • Szatmár.ro

Szociológiai Napok Kolozsváron

A BBTE Szociológia Tanszéke illetve a Max Weber Szakkollégium első ízben szervezi meg a Szociológiai Napokat, amelyre május 20. és 22. között kerül sor.

A cél a körülöttünk zajló, aktuális társadalmi jelenségek megvitatása. A rendezvény egyrészt előadásokat tartalmaz, melyeknek meghívottai erdélyi illetve magyarországi szociológusok: Hadas Miklós, a Budapesti Corvinus Egyetem professzora; Horváth István, a Nemzeti Kisebbségkutató Intézet elnöke; Magyari Tivadar, a Babes-Bolyai Tudományegyetem rektorhelyettese; Kiss Tamás, Papp Z. Attila, Pápay Orsolya, Veres Valér szociológusok, Máthé István antropológus.

Főként a nagy nyilvánosságot is érintő kérdések megvitatására kerül sor a kerekasztal-beszélgetések alkalmával. A pénteki beszélgetés témája a futball világa, meghívottai Hadas Miklós, Péter László társadalomkutatók, Madarász Lóránt a KVSC szurkolótábor képviselője, valamint Szenkovits Dezső; moderál ifj. Toró Tibor. A szombat esti kerekasztal meghívottai olyan szociológiát végzettek, akik a társadalomszervezés valamely területén tevékenykednek: Antal Árpád, Szepsiszentgyörgy polgármestere, Gergely Erzsébet és Oláh Norbert, a beszélgetést Kiss Tamás irányítja.

A programsorozatot további kísérőrendezvények színesítik, ilyenek a Bajnokok Ligája, ahol TDK nyertesek mutatják be dolgozataikat a társadalomtudományok több területéről, a Véndiáktalálkozó, illetve a szak bemutatása középiskolás diákok számára. A rendezvényt vasárnap délután Filmklub zárja.

A rendezvény három helyszínen zajlik. Az előadások a BBTE főépületében, a Bogrea teremben kapnak helyet; a kerekasztal-beszélgetésekre a Bulgakovban kerül sor; míg egyéb kísérőrendezvények az Szociológia és Szociális munkás kar épületében (Szántóvető utca 34-36 szám) lesznek megszervezve.

További részletek a http://maxweber.ro/ oldalon találhatóak. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: