2012-02-03 09:39:49• hírek • Kocsis Zoltán

Szocialista pálfordulás: pályázhat a város az Iparosotthonra

Egyelőre pont került az Iparosotthon megmentésére tett próbálkozások végére, a Szatmárnémeti Városi Tanács áldását adta ugyanis, hogy a Polgármesteri Hivatal a következő 13 évre érvényes bérleti szerződést kössön az épület tulajdonosaival.

Az új feltételek szerint Szatmárnémeti a következő 13 évben, havi kétezer euróért veszi bérbe az épületet. Ez lehetővé teszi, hogy a nyíregyházi partnerrel közösen európai uniós támogatást pályázzon meg a város az ingatlan felújítására. A költségvetési bizottság javaslatára a szerződésbe belekerült egy olyan kitétel, mely szerint a tulajdonos kötelezi magát: eladja az ingatlant a városnak. A tulajdonos kérésére szakember becsüli majd fel az épület árát, amiből kivonják a város által addig befektetett összegeket.

A következő lépés, hogy a tulajdonos Urania 2005 Egyesület elfogadja a módosított szerződéstervezetet...

Mint ismeretes, január 26-án rendkívüli tanácsülés keretében egyszer már napirenden volt az épület sorsa. A pályázatot azóta összeállította és leadta a szatmárnémeti és a nyíregyházi Polgármesteri Hivatal, ám a városi tanács jóváhagyására mindenképpen szükség van. Ezt utólag is lehet csatolni.

Egy héttel ezelőtt a PSD-frakció tartózkodása miatt nem fogadták el a tervezetet. Florin Iura tanácsos akkor azt mondta: legtöbb havi ötszáz eurós bérleti díjat fizessen a város. A jelek szerint a szocialisták egy hét alatt meggondolták magukat...

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: