2009-08-21 16:32:09• hírek • Ferenczi Noémi

Szociális segély - feltételekkel

A következő városi tanácsülésen terítékre kerül egy határozattervezet, mely különböző kritériumokhoz köti a szociális segély folyósítását.

Kereskényi Gábor alpolgármester, a tervezet kezdeményezője a Szatmár.ro-nak elmondta: olyan kritériumrendszer elfogadását javasolja a jövő csütörtöki tanácsülésre, melyek esetén az önkormányzat nem folyósít szociális segélyt az igénylőnek, illetve felfüggeszti a segély folyósítását.

 

A tervezet értelmében azon személyek segélye kerülhet megvonásra, akik koldulnak, prostitúcióból, feketekereskedelemből vagy feketemunkából élnek. Azok sem lesznek továbbá szociális segélyre jogosultak, akik nem járatják óvodába vagy iskolába gyermekeiket, illetve nem rendeltetésszerűen használják fel a segély összegét (alkoholfogyasztás, szerencsejátékok űzése, stb.), vagy az igényléskor hamis adatokat közöltek a hatósággal.

Az alpolgármester hozzátette: az eddiginél jóval komolyabban ellenőrzik majd a segélyre jogosultakat a Szociális Közszolgálat munkatársai. A szociális vizsgálatot végző személyekkel történő együttműködés megtagadása pedig szintén a támogatás megvonását vonhatja maga után.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: