2008-10-13 17:29:28• hírek • Parajdi Andrea

Szociális lakásokká alakítanák

Ismét több fontosabb téma került megbeszélésre a Megyei Tanács, a Prefektúra, és a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal hétfői egyeztető gyűlésén.

Csehi Árpád tanácselnök, a gyűlés keretében felvetette a Samobil bútorgyár tulajdonában lévő lakások helyzetének áttekintését. A gyárnak még a régi időkben körülbelül 100 apartmanja volt, ezek közül azonban az évek alatt többet is eladott. Mivel a Samobil eladósodott, Csehi úgy véli a város kiegyezhetne a még tulajdonában lévő lakások átvételéről. - A város és a Samobil is jól járna, hogyha meg tudna egyezni. Azokból az apartmanokból szociális lakásokat hozhatnánk létre, a Samobil meg némileg enyhíthetne adóságain - fejtette ki a tanácselnök.

Csehi a Szatmár.ro-nak elmondta, a délelőtti egyeztetésen jelen volt Marius Roman, a Kereskedelmi Minisztérium főtitkára is, akivel a megyei és városi vezetők a Román-Magyar Kereskedelmi Vegyes Bizottság soron lévő gyűlésének előkészítéséről tárgyaltak.

A gyűlésre ezen a héten kerül sor Szatmárnémetiben, ahol jelen lesz Ovidiu Silaghi a román kis- és középvállalkozásokért, kereskedelemért, idegenforgalomért és szabadfoglalkozásokért felelős miniszter, valamint Magyarország gazdasági minisztere Bajnai Gordon is. A vegyes bizottság ülésén előkészítik a közös kormánygyűlés napirendjét, egyeztetnek a közös projektekről, illetve tárgyalnak a turizmussal kapcsolatos kérdésekről is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: