2012-03-21 13:47:55• hírek • M. T. R.

Szociális lakások épülnek Nagykárolyban

Háromszáznál több kérvény érkezett az épülőfélben lévő nagykárolyi szociális lakásokra. A Teremi út és a strand közötti területen lévő telken összesen tíz lépcsőház épül, mindegyikben 9-9 lakás lesz majd. Szintenként két kétszobás lakást és egy garzont álmodott meg a tervező.

Az egyszobás leendő otthon 41 négyzetméteres, azaz igen tágas. Az erkélyrésze 3,5, a szobája 17,7, a konyhája 8,2, a gardróbbal egybenyíló előszobája 7,1, míg a mellékhelyisége 4,5 négyzetméteres. A kétszobás lakások közül az egyik típusú konyhája 8,8, a hálószobája 13,9, az előtere 8,3, a mellékhelyisége 5,3, a nappalija 19,1, az erkélye pedig 9 négyzetméteres, azaz a lakás 64,4 nm-es. A némileg másabb kialakítású kétszobás lakás előtere 8,5, a nappalija 22,2, az erkélye ellenben „csak" 4 nm-es, a többi helyisége pedig ugyanakkora.

Az építkezést több kivitelező vállalat végzi. Van olyan tömbház, amelynél gyakorlatilag a tetőépítés maradt hátra, valamint a festés, egyebütt pedig még a falak befejezésénél tartanak.

A szociális lakásokról is beszélgettünk nemrégiben Kovács Jenő polgármesterrel. Elmondta: 5 millió lejnyi kormánytámogatást ígértek a beruházás költségeinek fedezésére - egyelőre az összeg folyósításának megkezdését várja a városvezetőség. A tervek szerint a kilencven lakás mindegyikét pirosba húzzák még idén, s majd jövőre lesznek beköltözhető állapotban. Egyébként az elöljáró arról is szólt, hogy valószínűsíthetően az Országos Lakásépítő-ügynökség (román betűszóval: ANL) programjában épülő 50 lakásba - amelyeket közvetlenül a Teremi út mellé építenek majd - is jövőre költözhetnek be a családok.


Anziksz az épülő szociális lakásokról

Anziksz az épülő szociális lakásokról

Anziksz az épülő szociális lakásokról

Anziksz az épülő szociális lakásokról

Anziksz az épülő szociális lakásokról

Anziksz az épülő szociális lakásokról


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: