2009-07-21 17:33:13• hírek • Ferenczi Noémi

Szociális lakás – csak rászorulóknak

Szatmárnémeti helyi tanácsa a jövő héten esedékes soros tanácsülésen dönt a most készülő szociális lakások odaítélésének kritériumrendszeréről szóló határozattervezetről.

Ahogyan arról korábban tájékoztattuk olvasóinkat, a Tarnavei és a Timisului utcán lévő szociális lakások bérlői között akad olyan, aki nem fizeti a lakbért, közköltséget, sőt némelyik lakást albérlő lakja ezért az önkormányzat beperelte az eredeti bérlőket. Összesen tizenkét szociális lakás esetében kérte az önkormányzat a bíróságtól az adott albérlőkkel kötött szerződések felbontását illetve a bérlők kényszer-kilakoltatását, jelenleg pedig folyamatban van annak a határozattervezetnek az előkészítése, mely az önkormányzati lakások odaítélésének kritériumrendszerét foglalja majd magába.

Kereskényi Gábor alpolgármester a Szatmár.ro-nak kifejtette, „sürgősen rendet kell teremteni" a szociális lakások körül, mivel nagyon rövid időn belül sor kerül a visszaszolgáltatott lakásokban lakók kilakoltatására. Jelenleg körülbelül ötven rászoruló várja az önkormányzat segítségét.

"A most készülő határozattervezet átláthatóvá teszi majd a rendszert. Fontos, hogy ne legyenek kiskapuk és azok kapják meg a lakásokat, akik valóban rászorulnak. Például, a visszaszolgáltatott lakásokból kilakoltatott emberek is jövedelmük függvényében fognak önkormányzati lakást kapni"- hangsúlyozta Kereskényi.

A határozattervezet kidolgozása során figyelembe veszik például az igénylő családi állapotát, illetve hogy van-e stabil munkahelye. A lakások odaítélése egy pontrendszer alapján történik majd.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: