2010-10-05 14:10:25• hírek • Szatmar.ro

Szociális gondok

Az e heti meghallgatásán Pataki Csaba alprefektus főleg szociális problémákkal küzdő lakosok panaszaira próbált gyógyírt találni, azonban tulajdonjogi gondokból is volt bőven.

O. Victoria erdődi lakos súlyos pszichikai beteg gyermeke miatt kért segítséget az alprefektustól. A 31 éves fiatalembert jelenleg is a Bihar megyei városban, Vaskohszikláson (Stei) kezelik a pszichiátrián. Annak érdekében, hogy édesanyja fia után segélyben részesüljön, egy bizottságnak meg kell vizsgálnia a gyermeket. A nőnek gyermekét a megyeközpontba kellene szállítania, ehhez azonban speciális kíséretre lenne szükség és kényszerzubbonyra, ami nagy költséggel jár. A nő Pataki segítségét kérte, hogy járjon el ügyében, a szállítás ugyanis költséges, arra pedig, hogy fia mentálisan beteg legjobb bizonyíték az, hogy jelenleg is az említett intézményben kezelik.

P. Margareta a szomszédjában lévő omladozó ház ügyében panaszkodott. Az A C. Augusztin tulajdonát képező aranyosmeggyesi ingatlan ugyanis az idők során annyira tönkrement, hogy már nem élnek benne, C. Augustin azonban nem hajlandó sem helyreállítani, sem lebontani azt.

A nő elmondása szerint a szóban forgó ház környékén gyermekek játszanak, sőt nem egyszer a közeli kocsmákból kijövő részegek is meg-megpihennek ott. A tulajdonost P. Margareta szóban többször is felszólította, hogy kezdjen valamit az ingatlannal, júliusban pedig írásban is kérvényezte ezt..

Az alprefektus elmondta, a házat a hivatalnak nem áll jogában sem helyreállítani, sem pedig lebontatni, mivel magántulajdon, így azt tanácsolta a panaszosnak, hogy vegye fel a kapcsolatot a környezetvédelmi hatósággal.

N. Margit szatmárnémeti lakos szomszédai miatt panaszkodott. Elmondása szerint a négy éve odaköltözött cigány család folyamatosan terrorizálja őt. Többször megverték, vízét levágták, a kamráját kisajátították. A helyi adók kifizetésekor a hivatalban közölték azt is vele, hogy nem rendezheti számláját, mivel büntetésével még el van maradva. A nő állítása szerint soha életében nem büntették meg, így minden bizonnyal a szomszédos cigány család íratott az idős nő nevére valamilyen bírságot.

Pataki azt tanácsolta, forduljon a rendőrséghez, illetve a közösségi rendőrséghez, hiszen ebben az ügyben ők azok, akik eljárhatnak.


Ismét számos panaszos kereste fel Patakit
Ismét számos panaszos kereste fel Patakit


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: