2009-10-30 16:23:37• hírek • Gozner Gertrud

Szociális akciók a SPAS-nál

A Szatmárnémeti Szociális Gondozói Hivatal (SPAS) két projektjének is október harmincadikán járt le a leadási határideje.

Pénteken volt az utolsó nap, amikor a szociálisan hátrányos helyzetben levő lakosok kérvényezhették a fűtéstámogatást, valamint átvehették a Vöröskereszt székhelyén szétosztásra került liszttámogatást. Mivel az utóbbi napokban jelentősen megnőtt a fűtéstámogatást kérvényezők száma - naponta háromszázan álltak sorban a SPAS Ilisesti utca 4 szám alatti székhelyén-, a hivatal úgy döntött, hogy meghosszabbítja a leadási határidőt.

Eszerint akik november elseje és március 31 között periódusra meg szeretnék kapni a fűtési segélyt, november 10-ig jelentkezhetnek a székházban naponta 9 és 15 óra között. A SPAS közleménye szerint az október 26 és 29 közötti időszakban 3200 szatmárnémeti lakhelyű személy adott le kérvényt a támogatásra, összesen az ősszel 5000 személy fordult ezügyben hozzájuk. 3300-an kértek támogatást gázfűtésre, 400 személy a szilárd fűtőanyagokra kért juttatást a szociális hivataltól.

Ugyancsak pénteken vehették fel utoljára a rászorulók Szociális Gondozói Hivatal által kiosztásra került 15 kilogrammnyi lisztsegélyt. A támogatásra jogosult személyek mintegy fele, 4000-en vette át ezt a juttatást - derül ki a SPAS adataiból. Azonban még nincsen minden veszve, mert a hivatal az elkövetkező hetekben írásbeli figyelmeztetést küld szét a jogosultak között.

Ide tartoznak a 400 lej alatti nyugdíjjal rendelkezők, a munkanélkülki segélyből élők és a fogyatékos személyek. November közepén a hivatal megkezdi a cukorsegély szétosztását a Szociális Étkezdén keresztül. Az akció során fejenként 4 kg cukrot osztanak szét a 8000 regisztrált rászoruló között.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: