2018-08-24 07:54:59• hírek • Bede Emőke

Szóbeli vizsgákkal folytatódik a pótérettségi

Sok fiatal számára igencsak stresszes volt a mögöttünk álló hét, ugyanis az elmúlt napokban zajlott az érettségi második felvonása.

Szatmár megyében összesen 698-an jelezték abbéli szándékukat, hogy részt vennének a megmérettetés második fordulóján, közülük 485-en az idei érettségin véreztek el, a többieknek pedig ez már a sokadik nekifutása lesz. 


Hétfőn román nyelv és irodalomból tehették újra próbára tudásukat mindazok, akik korábban elvéreztek, majd kedden az anyanyelvi érettségivel folytatódott a sor. Szerdán és csütörtökön a szaknak megfelelő kötelező, illetve opcionális tárgyakból kérték számon tudásukat. Annak ellenére, hogy az utolsó írásbeli napján 383 diákot vártak a vizsgaközpontba, végül csak 286-an jelentek meg. Legtöbben a földrajzot és a biológiát részesítették előnyben, azonban akadtak olyanok is, akik kémiából, filozófiából, fizikából, informatikából, logikából, pszichológiából vagy szociológiából próbáltak újra szerencsét. Incidenseket ez alkalommal sem jeleztek a tanfelügyelőség felé.
 

Pénteken megkezdődik a román szóbeli, melyet majd az anyanyelvi követ. 29-30-án a digitális kompetenciákat tesztelik. 30-31. között idegennyelv-ismeretükről adhatnak számot a vizsgázók, majd szeptember 1-én kifüggesztik az elsődleges eredményeket. Az óvások elbírálása utáni végleges eredményekre pedig egészen szeptember 6-ig kell várni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: