2020-06-29 11:00:59• hírek • Szatmár.ro

Szóba került helyi karanténzónák kialakítása

fotó: Gov.ro
fotó: Gov.ro

Nelu Tătaru egészségügyminiszter egy vasárnapi interjúban beszélt róla, hogy amennyiben tovább folytatódik a koronavírusos esetek számának jelentős emelkedése, az ország bizonyos pontjain újra bevezethetik a karantént.

Az elmút napokban az új koronavírusos esetek nagyjából fele Arges, Prahova és Bukarest megyékből származott - tette hozzá a szaktárca vezetője. Természetesen feltették neki a kérdést: kedvelt vakációzó-helyek szerepelhetnek-e a vesztegzár alá vont települések között? Tătaru szerint ezeken a helyeken inkább egy-egy kereskedelmi- vagy vendéglátóipari egység kerülhet karantén alá. A kérdés jogos volt, ugyanis egy korábbi nyilatkozat szerint a tengerpart az egyik olyan hely, ahol a legkevésbé tartják be a járványügyi utasításokat.


A miniszter szerint nem beszélhetünk a járvány második hullámáról, hiszen még az első sem ért véget. Elismerte: az elmúlt időszakban a gazdaság is nagyon megszenvedte a járványt és az azzal járó vészhelyzetet, de kijelentette: előbb egészségügyi szempontból kell rendbehozni az országot, utána jöhet a gazdaság…

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: