2013-01-05 18:48:18• hírek • Kocsis Zoltán

Szlovákiában fogorvost, Norvégiában autószerelőt keresnek

Az újév első hetében több külföldi, mint itthoni munkalehetőség között választhatnak a Szatmár megyeiek. Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség legfrissebb adatai szerint az ország határain túl 197, a megyehatárokon belül pedig 103 betöltetlen munkaerő vár a dolgozni akarókra,

Ami a Szatmár megyei lehetőségeket illeti, Nagykárolyban, Tasnádon, Erdődön, Avasfelsőfaluban és Turcon egyetlen üres állás sem áll rendelkezésre. A megyeközpontban regisztrált 103 betöltetlen munkahely közül valamennyihez középfokú képzettség szükségeltetik. A legnagyobb munkaerőhiány továbbra is a textiliparban van, ahol 99 munkavállalóra lenne szükség. Ezen kívül kereslet van egy kasszás, egy gazdasági tisztviselő és két kereskedelmi képviselő iránt.

A külföldi munkalehetőségeket tekintve, akárcsak az óév utolsó hetében, továbbra is Dánia viszi a prímet: az észak-európai országban 100 borsószedőre és 60 eper-és málnaszedőre lenne szükség. Szintén a távoli északon, Norvégiában tíz autószerelőt és ugyanannyi programozót továbbá öt, utak, vasutak területén jártas mérnökön alkalmaznának.

Szatmár megyéhez jóval közelebb, Szlovákiában tíz asztalost és két fogorvost keresnek.

Aki további információkat szeretne megtudni az állásokkal kapcsolatban a Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség  0261-770237-es  telefonszámán, vagy személyesen a helyszínen, a Ion Ghica u. 36 szám alatt érdeklődhet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: