2008-07-28 11:06:51• hírek • Czinzel László

Szlovák vendégek Sárközújlak Napjain

Sárközújlakon is tizedik alkalommal rendezték meg a település ünnepét.

A szlovákiai Ungszennáról (Senné) Peter Soboslai polgármester vezetésével népes küldöttség érkezett Sárközújlak Napjaira az idén: ebből a helységből telepítette be a Vécsey család az 1700-1800-as években a szlovák származású sárközújlaki családok őseit.

Az ungszennaiakat Danku Pál és Mezei József hívták meg a rendezvényre - ők kutatták ugyanis fel azt, hogy honnan származnak a szlovák felmenőkkel rendelkező sárközújlakiak. A két település között nemsokára megkötik a testvér-települési együttműködési szerződést. Versenyekkel, vetélkedőkkel kezdődött a rendezvény első napja, majd többéves kihagyás után ismét tartottak szépségversenyt, amelyet Hriczu Izabella nyert meg.

sarkoz1

A Másfél Deci és MR Kaly szórakoztatta szombat este a szakadó esőben is kitartó közönséget, majd a helyi Coctail Band utcabáljára rophatták az emberek. Vasárnap a helyi hősök emlékműve előtt tisztelegtek a városnap résztvevő, ahol Sebesi János polgármester mondott beszédet. A harag György Társulat színművészei, Komonyi Zsuzsa, az Akcent és a Dupla Kávé műsora tette fel a pontot az i-re vasárnap, amikorra az időjárás is kiderült, szépre fordult. Tombolasorsolás és tűzijáték is volt.

sarkoz11
szatmar.ro

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: