2008-01-28 11:43:54• hírek • Szatmar.ro

Alulmaradt Clinton az előválasztásokon

bill_es_hillaryHillary Clinton ezentúl Edward Kennedy szenátor támogatását sem fogja élvezni.

A Clinton-házaspár igazi nagy pofont kap - mindenki ezt kommentálja az amerikai politikai életben, amelyet ugyancsak izgatottá tett, hogy Barack Obama nagyon nagy arányban győzött a szombati dél-karolinai előválasztáson. A szimbolikus pofon pedig Edward Kennedy szenátortól érkezik: a befolyásos politikus ugyanis ma jelenti be, hogy - Barack Obamát támogatja az elnökjelöltségért folyó küzdelemben.

A meggyilkolt Kennedy elnök öccse a második a Kennedy-famíliában, aki Obamát támogatja, és nem Hillary Clintont. A The New York Times vasárnapi számában ugyanis Caroline Kennedy, a néhai elnök leánya írt nagy feltűnést keltő cikket, amelyben azt fejtegeti, hogy Obamában látja napjaink Kennedyjét. Tudnivaló, hogy Bill Clinton mindig minden alkalmat megragadott, hogy kifejezze Kennedy elnök iránti csodálatát, Hillary pedig régebben Edward Kennedy szenátor mellett dolgozott. A szenátor a múlt héten többször is nyilvánosan fejezte ki nemtetszését, elégedetlenségét a Clinton-kampány miatt, amiatt, hogy Bill Clinton folyvást nemtelenül támadta, lejáratni próbálta Obamát.

Benne volt hát a levegőben a döntés, és ezt Clintonék is érezhették; mert a hírek arról szólnak, hogy állítólag az ő kérésükre különböző szervezetek, így egyes nagy szakszervezetek is telefonokkal és e-mailekkel (elektronikus levelekkel) árasztották el Kennedy irodáját, arra kérve őt, hogy Hillary Clintont támogassa. Az is kiderült, hogy Edward Kennedy nemcsak elvileg biztosítja támogatásáról Barack Obamát, hanem aktívan kampányolni is fog mellette, az olyan befolyásos államokban, mint például Kalifornia és New York.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: