2019-10-04 08:13:23• hírek • Bede Emőke

Szívesen lennél tűzoltó vagy csendőr? Most itt a lehetőség!

Legtöbben csak gyermekként álmodoznak arról, hogy ha nagyok lesznek, tűzoltóként válnak hőssé, felnőtt korban azonban csak kevesek jutnak odáig, hogy valóban felöltsék a védőruhát.

A Szamos Sürgősségi Helyzetek Felügyelősége hivatalosa Facebook-oldalán osztotta meg a hírt, mely szerint ismét várják azon fiúk és lányok (!) jelentkezését, akik szeretnének januárban részt venni a Boldesti városában található Pavel Zaganescu Tűzoltó- és Polgárvédelmi Altiszti Iskola felvételijén. A tanintézmény által nyújtott képzésre olyan 18-27 év közötti fiatalok jelentkezését várják, akik büntetlen előéletűek, érettségi diplomával rendelkező líceumi végzettségük van, megfelelő fizikai és szellemi képességgel rendelkeznek, köztisztviselői állásból nem bocsátották el, oktatási intézményből fegyelmi kihágás miatt nem utasították el. A sikeresen felvételezők számára az ingyenes oktatást, szállást és étkeztetési feltételeket biztosítanak a Boldești-i tanintézményben. A záróvizsgát követően a fiatalok a szakosodásnak megfelelően tűzoltó és polgárvédelmi altisztként vagy műszaki altisztként helyezkedhetnek el hivatásos tűzoltó-alakulatoknál. További információkért az ISU Fabricii utca 35. szám alatt található székhelyén lehet érdeklődni, a felvételire való jelentkezést pedig november 15-ig lehet leadni.


Tűzoltó helyett inkább csendőrként állnál helyt? A Szatmár Megyei Csendőr-felügyelőség is várja mindazok jelentkezését, akik részt vennének a januári felvételin. Az ezzel kapcsolatos információkért személyesen fel lehet keresni a csendőrség Ecaterina Teodoroiu 1-es szám alatt található székhelyét, illetve a csendőriskolák honlapjain (www.jandarmeriafalticeni.rowww.scoaladragasani.ro) is lehet tájékozódni. A legfontosabb tudnivalók közül mindenképp kiemelendő, hogy szükség lesz egy érettségi diplomára, illetve megfelelő fizikai és szellemi képességekre. A sikeresen felvételizők a csendőrség esetében is ingyenes oktatásban részesülnek, valamint ingyenes szállás- és étkezési lehetőséget biztosítanak számukra. A jelentkezésket ebben az esetben is november 15-ig várják.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: