2013-09-29 18:13:54• hírek • MTI

Szívek sétája - gyaloglás minden nap

Több mint 70 szatmári polgár, a helyi közigazgatás, valamint nemkormányzati, és kormányzati szervezetek képviselői gyűltek össze tegnap 13 órakor a régi Strand parkolójában, akik a Romániai  Rotary Klubok, valamint  a Román Szívalapítvány  és a Román Kardiológiai Társaság meghívásának eleget téve vettek részt a "Promenada Inimilor" ("Szívek Sétája") elnevezésű programban, amely Románia 24 városában, köztük Szatmárnémetiben zajlik egyidejűleg. Az akciót a helyi Rotary Klub szervezte a Polgármesteri Hivatal támogatásával.

A megjelentek a Szív Világnapja alkalmából felavatták és végigjárták a „4 Híd Útját", összesen 3,3 km-t, amelyet a szervezők a régi strand  és a Sárga híd között jelöltek ki, a Szamos jobb partja mellett húzódó töltésen.

A szeptember 30. és október 5. között megrendezésre kerülő Szív Hete programsorozat keretében, naponta 16.00-18.00 óra között különböző programok kerülnek megrendezésre a régi strand parkolójában, illetve a gyaloglásra kijelölt útvonalon.

A Szívek Sétája programsorozat célkitűzése a különböző generációk napi mozgásra való ösztönzése, mivel ez a leghatékonyabb és a legolcsóbb módszer az érrendszeri betegségek megelőzésére. A vasárnapi gyalogláson résztvevők a legfontosabb cél, az egészségmegőrzés mellett, különböző ingyenes orvosi szolgáltatásokban is részesülhettek: pl. ingyenes vérnyomás- és vércukorszint mérés, egyéb egészségmegőrző információk megosztása, stb.

A Szívek Sétája hétfőn is több aktív programmal folytatódik, 16 és 18 óra között. A csapat ugyanott, a régi strand parkolójában gyülekezik, majd a program után végiggyalagolja a töltésen kijelölt útvnalat. a hétfői nap során a Multisalva Egyesület, A Mozgássérültek Egyesülete, az Avram Iancu Gimnázium, a Közigazgatási Líceum tanulói és tanárai mutatkoznak be az akción, amelyre korhatártól függetlenül várják a szatmárnémetiek részvételét.

"Mi munkába állítottuk a szívünket! Te mit teszel érte ?"

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: