2014-07-11 15:14:29• hírek • Szatmár.ro

Szívbarát élelmiszerek

A nyári időszak beköszöntével a szív- és érrendszeri betegséggel élők élete a hőség miatt még nehezebbé válik.

Egy olyan hajtómotor egészségét kell nap mint nap szem előtt tartanunk, ami nélkül nem tudnánk létezni. Amikor a szív egészségének védelméről beszélünk, tulajdonképpen a szervezet egészének karbantartásáról gondoskodnunk kell. Ide soroljuk az életmódot, a higiéniát, a táplálkozást, a sportot, túlnyomó többségben azonban a szív egészsége érdekében mégis a kiegyensúlyozott táplálkozás által tehetünk a legtöbbet.

Szakértők javaslatai alapján fogyasszunk minél több paradicsomot, halat, gabonaféléket, babot, áfonyát, mandulát és paprikát. Ezek ugyanis többek között olyan szívműködést pozitívan befolyásoló hatóanyagokat tartalmaznak, mint az Omega-3 és Omega-6 zsírsavak, B-komplex-, C-, D-, E-,K- vitamin, proteineket, nem utolsó sorban pedig ásványi anyagokat.

Ugyanakkor jelentős mértékben csökkenteni kell a zsíros húsok, a gyorsétteremi harapnivalók, a cukrozott üdítőitalok, valamint a fehér kenyér és az édességek fogyasztását. Ebbe az életformába iktassunk be minél több mozgást és lehetőséghez mérten, egyéni módszerekkel csökkentsük a napi stressz-szintünket.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: