2015-09-09 15:13:30• hírek • Kocsis Zoltán

Szivacskézilabda-maraton Kálmándon

A Szatmár-Ferencváros határon átnyúló kézilabda projekt egy újabb korszakalkotó szakaszához ért. Belényi Gábor testnevelő tanár, kézilabda edző kezdeményezésére egy formabontó rendezvény indul útjára a kálmándi  szivacs-kézilabdázó gyerekek közreműködésével szeptember 11-én.

Ők már sokféle csapatépítő jellegű programot hajtottak végre - mint például közös strandlátogatás, nagykárolyi és mezőfényi kézilabdás találkozók -, ám most egy merőben új dologra szánták el magukat: 24 órára "bevonulnak" a Kálmándi Általános Iskola tornatermébe és a hozzátartozó szociális blokkot is birtokukba veszik.

A 16 órakor történő találkozó után 17 órakor kezdődik majd az egyórás bemutató edzés, melyen a szülők és tesók is részt vehetnek nézőkként. Ezt követően a hozzátartozók elbúcsúznak és indul a csapatépítő buli. Vacsora - helyben sütött kemencés  pizzából - pihenés, fürdés, fogmosás, majd közös mesenézés és alvás. Matrac és hálózsák lesz az alvásban partner.

A reggel tornával, kocogással, reggelivel kezdődik, majd a gyerekek megfestik a "saját" csapatzászlót és pólót, amit aláírásaikkal is ellátnak, így téve emlékezetessé az összetartozást. Tizenegy órától kezdődik a szivacskézi-edzés, majd 13 órától az ebéd: szalonna és virsli sütés. Miután mindent közösen eltakarítanak, elkezdik a felkészülést a mezőfényi kis szivacskézilabdázók elleni bemutató mérkőzésre, amely 15 órakor kezdődik.

Erre már újra hivatalosak a szülők is, hogy képet kapjanak csemetéik kézilabdatudásáról és a velük együtt játszó kis csapat hangulatáról. A szervezők a bemutató mérkőzésre természetesen szívesen látnak minden érdeklődőt.

„A csapatépítő maratonon résztvevő gyerekek a kézilabda apropóján kapnak betekintést a közösségi lét, az együttműködés, a csapatépítés "iskolájába". Nagy részük talán most lesz először a szülők óvó, vigyázó tekintetén kívül, de természetesen pedagógusi és szakmai felügyelet mellett. A sport, a mozgás szeretete, a jó közösségi együttlét, csapatépítés már kis korban is hozzájárul a gyerekek egyéniségének fejlődéséhez", fogalmazott Belényi Gábor testnevelő tanár, kézilabda edző.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: