2015-06-22 14:02:52• hírek • Kocsis Zoltán

Szíriai menekülteket fogtak el Atyában

Miközben immár hónapok óta modern kori népvándorlásként özönlenek a menekültek Európa felé elsősorban a Közel-Keletről és Afrikából, óriási vitát gerjesztve az Európai Unió országai és politikusai között, vasárnap Atyában is elfogtak két szíriai migránst.

Miközben Magyarország kerítést készül húzni a szerb határa mentén, Románia egyelőre kimaradt a menekültek sorsáról szóló összeurópai vitából, vélhetően azért, mert az uniós határországok közül ide áramlik a legkevesebb migráns. Ugyanakkor ez nem jelenti azt, hogy Románia számára teljesen ismeretlen a jelenség: vasárnap két szíriai férfit fogtak el 250 méterre a magyar határtól Atyában.

A határőrség járőregységei azonnal bekísérték a két férfit a parancsnokságra, ahol megállapították, hogy egy 28 és egy 38 évest vettek őrizetbe, mindketten Szíria állampolgárai. Ők elmondták, Magyarországra szerettek volna átjutni ezért illegális határátlépési kísérlet miatt indult eljárás.

Jelentősebb izgalmakat éltek meg a Máramarosszigeti Határőrség körzetének - ide tartozik Szatmár megye is - szarvaszói munkatársai. Egy fekete Mercedes személygépkocsi vezetője Szaplonca irányából Máramarossziget felé haladva figyelmet kívül hagyta a hatóság jelzésire és továbbhajtott. Igazi autós üldözés alakult ki ekkor, aminek az üldözött vetett véget azzal, hogy Hosszúfalu kijáratánál megállította az autót és egy ház udvarán keresztül futva próbált menekülni.

A rendőrség kevéssel később egy taxiban ülve fogta el a férfit, akit a 29 éves ukrajnai Ivan M.-ként azonosítottak. A Mercedesben, amelyről kiderült, hogy 2009-ben kihúzták a forgalomból, 4500 doboz, 40.300 lej értékű csempészcigarettát találtak.

A körzetben belüli hétvégi eseményekhez tartozik továbbá, hogy a máramarosszigeti határátkelőnél két ukrán férfi két DAF típusú kamiont próbált behozni az országba. Kiderült, a gépkocsik dokumentumai hamisak, akárcsak az egyik zöld kártya.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: