2006-07-26 19:06:09• hírek • Noemi Brigitta Boros

Ilyen volt a Samfest

 Hat nap, 24 fellépés, pozitív visszajelzések a közönség és a fellépők részéről is.

 Július 26-án, szerdán 12 órai kezdettel a G. M. Zamfirescu Művelődési Házban került sor arra a sajtótájékoztatóra, melynek keretén belül a G. M. Zamfirescu Művelődési Ház illetékesei – Gigi Molnar és Matei Maria Magdalena a helyi sajtó képviselőinek jelenlétében kiértékelték a Samfest Nyári Zenei Fesztivál eseményeit, történéseit.

Gigi Molnar elmondása szerint, az idei Samfest – a kellemetlenségeket leszámítva – sikeres rendezvény volt a szervezők, fellépők és a koncerteken résztvevők szempontjából egyaránt.

Tavaly a fesztivál egész nyárra tartogatott programokat a szatmáriaknak, idén a programokat egy hétbe sűrítették, hogy hatásos és emlékezetes legyen.

A rendezvény szervezését még a Városnapok szervezése előtt megkezdték, majd párhuzamosan folyt a két munkálat. A Samfest szervezése rengeteg munkát tartogatott a G. M. Zamfirescu Művelődési Ház munkatársainak, akik fel kellett vegyék a kapcsolatot a fellépőkkel, meg kellett szervezzék az együttesek ellátását és elszállásolását, valamint le kellett bonyolítsák a koncertek szervezésével járó munkálatokat is.

24 együttessel, illetve zenésszel vették fel a kapcsolatot, akik egytől-egyig a jazz- és rock elitjébe tartoznak, és persze mindenki elvállalta a szatmárnémeti fellépést. A jazz-koncertekről nemcsak a helyi sajtó tájékoztatta a lakosokat, mivel mintegy 10 központi lap is írt a fesztiválról. Mind a jazz-, mind a rock nagyjainak fellépése után pozitív visszajelzések érkeztek a fellépők és a közönség részéről egyaránt, mindenki jól érezte magát.

A 2006-os Samfest Nyári Zenei Fesztivál költségvetésében 1 milliárd 800 millió régi lej állt a szervezők rendelkezésére, az összeg legnagyobb része – több mint egy milliárd lej – a művészek honoráriumát fedezte, a fellépők utaztatása, szállítása szintén sokba került, például a Manticora Dániából, az Orphaned Land Izraelből érkezett Szatmárnémetibe, és sok csapat és művész érkezett az ország más szegletéből.

Gigi Molnar elmondása szerint, a fesztivál sikeressége köszönhető annak is, hogy a Polgármesteri Hivatal és a Helyi Tanács mindig időben folyósította azt a pénzösszeget, amire a fesztivál szervezésében szükségük volt, és a siker elérésében része volt a helyi sajtóorgánumoknak is, amelyek állandó tájékoztatást nyújtottak a szatmáriaknak a Samfest koncertjeiről.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: