2011-01-19 16:30:33• hírek • Szatmár.ro

Színvonalasabb Samfestre számíthatunk

A szatmáriak körében már nem cseng ismeretlenül a Samfest elnevezés, ugyanis évről évre megrendezik a zenés fesztivált. Az idei rendezvény még  színvonalasabb lesz - ígérik a szervezők.

Még egy hónap sem telt el az évből a  G.M. Zamfirescu Kulturális Központ vezetősége már a nagy népszerűségnek örvendő rendezvény, a Samfest  szervezésén töri a fejét. A dzessz és rock zene kedvelők körében igen népszerű fesztiválra idén is valamikor júliusban kerül sor. A tavalyi Samfest Rock július 8-án  kinyitotta kapuit a nagyközönség előtt. Az eső és a  sár ugyan eléggé megkérdőjelezte a fesztivál sikerét, de végül eredményesen zárult a rendezvény.

A fesztiválok helyszíne évről évre változik: a Samfest Rock tavaly a strandról a repülőtér területére költözött, a dzsessz fesztiválnak pedig a "Dinu Lipatti" Filharmónia adott otthont.

"Igyekszünk az eddiginél még színvonalasabb fesztivált szervezni. Már elkezdtük kiválasztani az együtteseket, és ajánlatokat is kaptunk, de még nehéz eldönteni, hogy kiket hívjunk meg. Úgy a dzsessz, mint a rock fesztivált idén is részben a Polgármesteri Hivatal támogatásával szervezzük." - tudtuk meg a G.M. Zamfirescu Kulturális Központ sajtóreferensétől, Maria Magdalena Mateitől.

Matei elmondta, az idei Samfest Rockra több olyan kommersz együttest meghívnának, amely vonzza közönséget, valamint a koncertek mellett más szórakoztató programokat - versenyeket, játékokat - is szervezni fognak. A programokkal kapcsolatosan szívesen várnak ötleteket, tippeket. A rockfesztiválnak a tervek szerint idén  is a Szatmár Megyei Nemzetközi Repülőtér ad majd otthont, de ha netán ismét felhőszakadás zavarná meg a bulit, a szervezők gondoskodni fognak a jó körülmények kialakításáról, a felhőtlen szórakozásról.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: