2016-12-04 09:14:00• hírek • Szatmár.ro

Színvonalas volt az Ady Endre Társaság jótékonysági előadása

Gyermekszínészek, a Harag György Társulat művészei és a Felvidéki Rockszínház tagjai is felléptek szombaton este a Szakszervezetek Művelődési Házában tartott jótékonysági esten, melynek bevételeit a szervező Ady Endre Társaság kárpátaljai, nehéz körülmények között élő tanítóknak ajánlotta fel.

Két részes, nagyszabású jótékonysági előadást tartott a Szatmár Megyei Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Központ, illetve a Bethlen Gábor Alap támogatásával az Ady Endre Társaság. Számos előadó válaszolt a felkérésre és lépett fel a műsorban, adventi hangulatban elvarázsolva a közönséget.

Elsőként gyermekszínészek idéztek meg jeleneteket a Légy jó mindhalálig című musicalből, hozzájuk csatlakozott Péter Attila Zsolt is, a Harag György Társulat művésze. A színtársulat több tagja is versekkel készült az estre, a közönség elé lépett Rappert-Vencz Gábor, Laczkó Tekla, Bogár Barbara, Varga Sándor, Kovács Nikolett, Marosszéki Tamás, Méhes Kati és Nagy Csongor is. Saját írásaiból olvasott fel Szász Tasi István.

Az est folyamán többször is színpadra léptek a Felvidéki Rockszínház tagjai is, akik alkalomhoz illő dalokat adtak elő.

A Tóth-Páll Miklós vezette Ady Endre Társaság az előadás bevételeit kárpátaljai, nehéz körülmények között élő és dolgozó pedagógusoknak ajánlotta fel.

A befolyt összeg több mint 45 ezer lej, ennek célba juttatásában Hans Lindner Alapítvány vállalt fontos szerepet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: