2008-02-09 19:02:51• hírek • István Löchli

Szatmárra is megérkezett a Civilsuli

 Sok diák vett részt a Civil és közéleti iskola nyolcadik konferenciáján.

Szombaton a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban vette kezdetét a Civil és közéleti iskola nyolcadik konferenciája, a Civilsuli a Magyar Ifjúsági Tanács szervezésében.

A konferenciát már több nagyvárosban megtartották, melyek közt Szatmár a nyolcadik megálló, ezt követően pedig még számos nagyobb erdélyi városba ellátogatnak, hogy a diákok érdeklődését felkeltsék a civilszféra és a közéleti kérdések iránt. A szombati program szerint Nits János önkormányzati képviselő "Mit kell tudni a fiataloknak az önkormányzati munkáról" címmel tartott előadást. Gittinger Orsolya szintén önkormányzati képviselő és ügyvéd, a drogfogyasztás következményeiről számolt be. Szombat este ezen kívül filmvetítésre is sor került. A filmvetítésen a diákok a Meghódított Kárpát-medence című természetfilmet tekintették meg, mely különleges kérdéseket feszegetett, köztük azt, hogy milyen növényzet fogadhatta a honfoglaló magyarokat, mikor letelepedtek a Kárpát-medencében.

Vasárnap tovább folytatódik a Civilsuli a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban, melyen Csehi Árpád, az RMDSZ megyei elnöke Egyesületek és alapítványok bejegyzése és működése című ismertető beszédét mondja el. Ezt követőn Miért érdemes civilkedni? Címmel Dezső Júlia, szociológus előadása tekinthető meg. Amint azt Kánya László a Szatmár.ro-nak elmondta, szerencsére a szatmári diákságot érdeklik a közéleti kérdések, ugyanis igen sokan vettek részt a szombati konferencián.
 


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: