2008-02-06 19:07:32• hírek • Szatmar.ro

Szatmáron a civilsuli

 Hétvégén városunkban mutatja be újabb rendezvénycsomagját a Civil és Közéleti Iskola.

A Magyar Ifjúsági Tanács (MIT) szervezése révén hétvégén kerül sor Szatmárnémetiben, a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban az októberben indult féléves Civil és közéleti iskola nyolcadik konferenciájára.

A rendezvénycsomag célja, hogy az erdélyi magyar középiskolás diákok, valamint első és másodéves egyetemi hallgatók érdeklődését felkeltse a civil szféra és a közéleti kérdések iránt, és elősegítse közvetlen tájékozottságukat az említett területeken.A rendezvényeket hétvégenként tartják, a programok márciusban zárulnak, addig 12 erdélyi nagyvárosba látogatnak el. A hétvégi előadás-sorozatok meghívottai általában erdélyi és magyarországi előadók, illetve neves közéleti személyiségek, akik kellő tájékoztatást tarthatnak az érdeklődőknek.

A program Szatmárnémetiben február 9-én, szombaton délelőtt 10 órakor kezdődik. Az eseményen Nits János önkormányzati képviselő Mit kell tudni a fiataloknak az önkormányzati munkáról címmel tart előadást. Gittinger Orsolya szintén önkormányzati képviselő és ügyvéd, a drogfogyasztás következményeiről számol be. Szombat este ezen kívül filmvetítésre is sor kerül, valamint vasárnap Csehi Árpád, az RMDSZ megyei elnöke Egyesületek és alapítványok bejegyzése és működése című ismertető beszédét mondja el.

A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak. Akinek további információkra van szüksége, a www.civilsuli.ro oldalon tájékozódhat. A fiatalok részvételi szándékukat a madisz@datec.ro email címen jelezhetik.

P.A. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: