2013-07-11 16:01:59• hírek • Szatmár.ro

Színtízesre érettségizett Varga Csenge

Varga Csenge
Varga Csenge

Szatmár megyében idén hatan érettségiztek tízesre: öt hölgy az Eminescuból és Varga Csenge a Kölcseyből.

Az idei érettségi legsikeresebb Szatmár megyei, magyar szakon tanuló diákja minden kétséget kizáróan a XII. A osztályos Varga Csenge volt a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumból. A diáklány ugyanis minden jeggyel értékelt próbán tízest kapott.

- Azt tudtam, hogy az informatika vizsgám, mint választott tantárgy, tízes lesz - kezdte beszámolóját az ifjú hölgy. Éreztem, hogy a vizsgán mindent jól megcsináltam. A román és a magyar írásbeli esetében is éreztem, hogy jól sikerült, ezért mindenképp 9-es feletti átlagra számítottam, de engem is nagy meglepetésként ért, hogy minden vizsgán tízes osztályzatot kaptam.

Csenge szerint nem volt nehéz az érettségi: ő év közben is tanult, az osztályában általában második-harmadik tanuló volt a líceumi évek alatt. Mint elmondta, a jó érettségi titka is ebben rejlik tapasztalata szerint: folyamatosan kell tanulni iskolaidőben, hogy érettségi előtt már csak ismételni kelljen, felfrissíteni a már birtokolt tudást.

Varga Csenge azt is elárulta, hogy melyik írásbeli vizsgának az eredményétől tartott a legjobban. Ez a magyar irodalom vizsga volt, ugyanis két hosszú fogalmazás megírása után Csengének már nem volt ideje átolvasni a leadott dolgozatot, így nem tudta kiszűrni a helyesírási hibákat - melyek, mint kiderült, nem is voltak a dolgozatban.

Kérdésünkre, hogy a tanulás mellett maradt-e ideje szórakozásra, hobbira, Csenge elmondta: gyakori vendég volt a líceumi évek alatt a Szatmárnémeti-környéki lovardákban, az egyetemre való beiratkozás után pedig újra több időt fog szentelni a lovaknak, lovaglásnak.

Az ifjú hölgy nemsokára beiratkozik az egyetemre, tanulmányait a Kolozsvári Műszaki Egyetem automatizálás és számítógépek (AC - automatizari si calculatoare) szakán fogja folytatni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: