2018-04-26 22:33:25• hírek • Kocsis Zoltán

Szinte végig emberhátrányban játszott, mégsem kapott ki az Atletico Londonban

A Bajnokok Ligájával ellentétben az Európa Liga elődöntőinek első felvonásán egyik csapat sem harcolt ki ledolgozhatatlannak látszó előnyt, így teljesen nyílt a döntő párosítása. A nagy esélyes Atletico Madrid hiába játszott szinte az egész meccsen emberhátrányban „az előrehozott döntőben” az Arsenal otthonában, végül elkerülte a vereséget. A másik párharcban az Olympique Marseille ugyan legyőzte a sorozat meglepetéscsapatát, a Salzburgot, de az osztrákok helyzete korántsem esélytelen.

Pocsékul kezdődött a végső győzelem legnagyobb esélyesének tartott Atletico Madrid számára a meccs a második számú favoritnak számító Arsenal otthonában. Az 5. percben Alexandre Lacazette kapufáját még megúszták a spanyolok, azt viszont már nem, hogy a 10. percben Sime Vrsaljko ne kapja meg második (!) sárgáját és értelemszerűen a pirosat is. Három perccel később ráadásul a hevesen reklamáló Diego Simeone edzőt is elküldte a kispadról a bíró.

Az emberelőnybe kerülő Arsenal rohamozott is becsülettel, de Jan Oblak kapus bravúrral védett Lacazette és Danny Welbeck lehetőségeinél. A vendégek csak a félidő végén jöttek ki az angol szorításból, ekkor azonban David Ospinának szépet kellett védenie Antoine Griezmann löketénél.

A szünet után csak nőtt a londoniak szorítása, ami aztán a 61. percben érett góllá. A hazaiak amolyan kézilabdásan passzolták körbe a spanyol tizenhatost, Grienzmann hibája után pedig Jack Wilshere varázsolta a labdát Lacazette homlokára, aki a hálóba bólintott. Az ágyúsok tovább rohamoztak az újabb gól reményében, azt azonban az Atletico szerezte meg. A 82. percben egy gyors kontra és Laurent Koscielny hibája után Griezmann egyenlített. Hogy 1-1 lett a vége, azért leginkább Oblak okolható, aki hatalmasat nyújtózkodva védte Aaron Ramsey fejesét.

A másik elődöntőben Marseille-ben a várakozásoknak megfelelően az Olympique kezdett aktívabban, Dimitri Payet szabadrúgását követően pedig a 15. percben Florian Thauvin meg is szerezte a vezetést. Ezt követően aztán némi meglepetésre inkább az osztrákok próbálkoztak. A második játékrész is vendéghelyzettel kezdődött, gólt azonban ismét a franciák lőttek. Ezúttal is Payet volt a feladó, a csereként beálló Clinton N'Jie pedig a végrehajtó. A Salzburgtól elpártolt a szerencse a Stade Velodrome-on, a 77. percben Fredrik Gulbrandsen bődületes kapufája után talán még most is remeg a kapu…

Európa Liga elődöntő, első meccsek:
Arsenal – Atletico Madrid 1-1
gólok: Lacazette (61.) illetve Griezmann (82.)

Olympique Marseille – Salzburg 2-0
gólok: Thauvin (15.), N'Jie (63.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: