2011-02-08 13:37:13• hírek • Kocsis Zoltán

Színt vallott és színt váltott a Hispánia

A korábbinál beharangozottnál előbb, már kedden bemutatta a Forma-1 2011-es szezonjára épített autóját a Hispania Racing F1 Team - igaz csak virtuálisan. A spanyol istálló új járgánya egyelőre csak a festésével lepte meg a közönségét.

A tavalyi szürkéről a piros-fehérre váltottak ugyanis az istálló dizájnerei, legalábbis ez derül ki a csapat honlapján bemutatott fényképekből. Az F111-re keresztelt gép még a héten átesik az utolsó törésteszten és amennyiben ez sikerrel zárul, akkor akár már a februári, barcelonai közös teszteken is részt vehetnek. Hogy ki vezeti az autókat, az egyelőre talány, mivel eddig csak az indiai Tata által támogatott indiai Narain Karthikejan helye biztos.

Mivel az istálló a szezon elején szerződést bontott a Dallarával, így első ízben saját maga építette az autót Geof Willis vezetésével. Colin Kolles csapatfőnök szerint az új autó egy óriási lépés a tavalyihoz képest, bár azzal ős is tisztában van, hogy ennek eredményekben is meg kell megmutatkoznia.


Piros-fehérre váltott a Hispania fotó: hispaniaf1team.com
Piros-fehérre váltott a Hispania fotó: hispaniaf1team.com


Szintén bemutatta 2011-es autóját a Virgin Racing is, amely a valenciai teszteket egy átmeneti autóval teljesítette. Az MVR-02 nevű új versenygép legnagyobb meglepetése, hogy a mezőny eddigi legalacsonyabb orrszerkezetével rendelkezik. Timo Glocknak és az újonc Jérome d'Ambrosiónak célja az lesz, hogy megszerezze az istálló első pontjait és hogy megelőzze a közvetlen riválisait, a Hispaniát, a Lotust és a Force Indiát - amely egyedüliként még nem mutatta be új autóit.


A piros-fekete Virgin lógatja leginkább az orrát fotó: virginracing.com
A piros-fekete Virgin lógatja leginkább az orrát


Szintén a Forma-1-ez kapcsolódó hír, hogy előkerült a Robert Kubica mögött haladó autó fedélzeti kamerájának felvétele. Mint ismeretes, a Renault lengyel pilótája a hétvégén egy raliversenyen szenvedett súlyos balesetet, melynek következtében egyelőre kérdéses, mikor térhet vissza a Forma1 versenypályáira.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: