2019-12-19 09:23:47• hírek • közlemény

Színpadi emlékezés a II. Világháború kitörésére

December 20

Pódiumesttel emlékezik a II. Világháború kitörésének 80. évfordulójára a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata. Pénteken, december 20-án 19 órai kezdettel látható az Ács Alajos Stúdióteremben „…a Téboly zöld-vér útján!...” című előadás, melynek szerkesztő-rendezője a társulat örökös tagja, Szugyiczky István. 

„Eljött az álmodt minden - mindegy,
Esküdjünk a mindent - szabadnak,
S gyáva-e az ember vagy hérosz,
Olyan mindegy: van-e tán még rossz
S van-e még tán megbecsülendő?”
                                                         Ady Endre

 

“Az a mocskos, hazug XX-ik század... földindulásszerű rendetlenség, bizonytalanság . . .  kegyetlen lárma és tolongás a hadszínterek, a hátország testileg és lelkileg elzüllesztő valósága. Mindennapivá és tömegessé vált az emberhalál, az erkölcsi értékek, a hit, a barátságok semmivé foszlása. Hogy, a XXI. század mit tartogat számunkra...???” – írja az előadás szinopszisában a rendező.


Idézet az előadásból: „Nem gráciák és szép mosolyok ligete volt ez a kor, inkább walpurgi vadonhoz volt hasonlatos, hol halálbagoly huhog és az őrület vércséi repdesnek. Vigyázzunk és imádkozzunk hogy kétségbe ne essünk!! Vigyázzunk és készüljünk rá, hogy egykor s talán nemsokára, ó nemsokára, megnyílnak szemei a teljes igazságnak!  És ma az a leggazdagabb, aki várni érez! Várni tud!...” Kaffka Margit.


Az előadás szereplői: Kovács Nikolett, László Zita, Budizsa Evelyn, Gaál Gyula, Szabó János Szilárd, valamint Kovács Éva és Rappert-Vencz Gábor. A díszlet- és jelmeztervező Szabó Anna, a produkció ügyelője és súgója Fábry Zoltán.


Belépők kaphatók az Északi Színház Horea utcai jegypénztárában minden hétköznap 10 és 17 óra között, illetve az előadás előtt egy órával a helyszínen. Online jegyvásárlás: Biletmaster.ro

 

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # hétvégiinterjú # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: