2009-05-14 11:58:33• hírek • Ferenczi Noémi

Hét magyar előadás a fesztiválon

Május 22-én kezdődik a harmadik alkalommal megrendezett Sorompók nélkül színházi fesztivál Szatmárnémetiben. A fesztiválon hét magyar előadást tekinthet meg a közönség hazai és külföldi társulatok tolmácsolásában.

Az Ács Alajos Stúdióteremben a nagy közönségsikernek örvendő A bárónő és a komoran című előadás lesz megtekinthető. A Szilágyi Regina által rendezett előadás két igen különböző származású nő találkozásáról szól, mely rég elfeledett vagy sohasem tapasztalt érzelmeket vált ki belőlük.

A nagyszínpadon hat előadás lesz megtekinthető. A Harag György Társulat a Zűrzavaros éjszaka című darabot adja elő, Caragiale egyik legmulatságosabb és legtöbbet játszott komédiáját, amely az átlagember problémáit ábrázolja. Szerelem, megcsalás, féltékenység parodizálása sok komikus szituáció eredménye, egy nagyon színes nyelvi humor kíséretében.

Az idei fesztiválon fellép majd a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház  Beregszászról. A Liliomfit fogják előadni a szatmári közönségnek. Szigligeti Ede Liliomfi című társadalmi vígjátékának színre vitele azért lehet meglepő, mert a mű egyszerű, könnyed hangvételű, nagy ívűnek nem mondható játék, nem terhes rejtett üzenetekkel, középpontjában természetesen szerelmi bonyodalom áll, reformkori humorral fűszerezve.

A marosvásárhelyi Yorick Stúdió a Stop the tempo, Gianina Carbunariu világhírűvé lett darabját adja elő. Gianina Cărbunariu a kortárs román drámaírást gyökeresen megújító drámaírója. Cărbunariu darabja generációs életérzést fogalmaz meg. Három fiatal esetleges találkozásából cinkosság születik, szövetség a kötelező trendiség, a látszat-élet ellen. A Stop the tempo szárazon és tárgyilagosan közli, hogy csak betagozódni lehet.

A gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház a Játszótér című táncszínházi előadást adják elő. A játszó „gyerekek" egy elmegyógyintézet lakói - játékaik a sérült személyiségüket tükrözik.

A kassai Thália színház A padlás című közkedvelt zenés darabot adja elő, melyet már korábban megkedvelt a szatmári közönség a Harag György Társulat előadásában.


A gyergyószentmiklósi Figura Stódió Színház a Játszótér című táncszínházi előadást adják elő
A gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház a Játszótér című táncszínházi előadást adják elő


A Kolozsvári Állami Magyar Színház a Kövekkel a zsebében című darabbal készül a fesztiválra. A mű egy hollywoodi szuperprodukció forgatásáról szól, amely egy kis ír faluban zajlik helybéli statiszták közreműködésével. A British Council díjjal kitüntetett előadást immár hét éve jatszák a Kolozsvári Állami Magyar Színház színpadán.

A Sorompók nélküli nemzetközi színházi fesztivál teljes időtartamára, vagyis mind a 21 előadásra, egy bérlet ára 100 lejbe kerül, 10 előadásra pedig 50 lejbe. Az előadásokra külön is lehet jegyet váltani. A bárónő és a komorna című előadásra egy felnőtt jegy 8, míg egy diák illetve nyugdíjas jegy ára 6 lej. A Zűrzavaros éjszaka című előadásra 10 lej a felnőtt és 8 lej a kedvezményes jegy. A Liliomfira valamint a Stop the tempo, a Játszótér, A padlás és a Kövekkel a zsebében című előadásokra15 lej a felnőtt, 10 lej a diák illetve nyugdíjas jegy.

Jegyek, bérletek válthatók a színház jegyirodájában munkanapokon 10-17 óra között, szombaton 10-13 óra között illetve minden előadás előtt egy órával.


A bárónő és a komorna a szatmáriak előadásában
A bárónő és a komorna a szatmáriak előadásában


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: