2014-01-08 17:50:50• hírek • Megyeri Tamás Róbert

Színjátszófesztivál Nagykárolyban

- Szokás az elméleti líceumban az, hogy megemlékeznek egykori tanáriakról. Édesanyám előtti főhajtás jegyében is szerveztek volna például egy tantárgyversenyt. Ezzel kapcsolatban megkerestek engem is, ekkor merült fel annak a gondolata, hogy talán jobb lenne egy nyitottabb rendezvény, egy találkozó. Ő annak idején amatőr színjátszó is volt, és nagyon szerette a színházat. Ennek apropóján született az ötlet, hogy diákszínjátszók számára kellene fesztivált szervezni - nyilatkozta hírportálunk megkeresésére Paul Sarvadi.

Megtudtuk, hogy a tavaly elhunyt Ioana Cacu román szakos tanár emlékére szentelt találkozóra a jövő hétvégén, azaz 18-án és 19-én kerül sor. Az előadások helyszíne értelemszerűen a nagykárolyi Elméleti Líceum lesz. Egyelőre a fellépőkről nem sokat tudni. Mindössze az a bizonyos, hogy előadással érkezik majd Nagykárolyba a sepsiszentgyörgyi Osonó Színházműhely.

Fellép továbbá a Nagykárolyi Kulturális Központ román tagozatos amatőr színjátszó körének a csoportja, továbbá a házigazda középiskola színisei is a nagyérdemű elé állnak. Amúgy természetesen mint nyitott rendezvényen, az oktatási intézmény korábbi tanulóit, szimpatizálóit is szívesen látják ezeken az előadásokon. Bizonyosnak tűnik még az is, hogy legalább egy magyarországi diákszínjátszó csoport érkezik majd, és a megyeszékhelyről is jönnek.

Valószínűsíthetően a koncertre is sor kerül majd a fesztiválon. Paul Sarvadi egyébként a SPOT szervezője is - ennek kapcsán elmondta, hogy a koncepció azonos: lehetőséget teremteni fiatal színiseknek a találkozásra, egymás megismerésére, egymás produkcióinak a megtekintésére. Szeretné, ha ezt a fesztivált is megszeretnék a nagykárolyiak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: