2009-11-23 15:20:17• hírek • Parajdi Andrea

Színi-növendékek találkozója

Idén sem marad el a Nagykárolyi Művelődési Ház nemzetközi színjátszófesztiválja, a SPOT, amelyet immár harmadik alkalommal szerveznek meg. A rendezvény négy napon november 25 és 29 között zajlik, ahol ezúttal is több társulatnak lesz lehetősége bemutatkozni.

Immár három éve annak, hogy a Nagykárolyi Művelődési Ház útjára indította a SPOT színjátszó fesztivált azzal a céllal, hogy bemutatkozási lehetőséget teremtsen a jövő színészei számára és a színinövendékeknek egy helyszínt nyújtson a találkozásra. A SPOT mindezek mellett azt is célként tűzte ki, hogy a multikulturalitást is népszerűsítse.

Az idei rendezvényre a bukaresti Spiru Haret Egyetemtől, a Kolozsvári Színművészeti Főiskolától (egy román és egy magyar tagozat), a krajovai Színművészeti Főiskolától, a Szebeni Lucian Blaga Egyetemtől, a marosvásárhelyi Művészeti Egyetemtől (egy román és egy magyar tagozat) érkeznek színi-növendéket, illetve jelen lesz Burghausenből (Németország) is egy csoport a román származású David Esrig által alapított Színművészeti Akadémiától.

Újításként, hogy a rendezvény valóban az idei szezonban a fellépések mellett arra is időt szakítanak, hogy a növendékek számára szakmai előadásokat tartsanak, amelyekre neves és hiteles előadókat hívtak meg.  Az eseményen részt vesz az elismert szerző Radu Macricini (Kolozsvárról), előadást tart két színházigazgató Ovidiu Mihăiţă (Temesvárról) és Chris Nedeea (Kolozsvárról), illetve a szervezők még várják a visszajelzést a szakma más nagymestereitől is Marcel Iures és Miruna Runcan szintén meghívást kaptak az idei SPOT-ra.


Csütörtökön kezdődik a Nagykárolyi SPOT színjátszó fesztivál.
Csütörtökön kezdődik a Nagykárolyi SPOT színjátszó fesztivál


Az esemény programja:

November 26, csütörtök:

A Nagykárolyi Színházban 17 órától a krajovaiak lépnek fel, majd 21 órától a szebeniek.

November 27, péntek:

A Nagykárolyi Színházban 17 órától a Kolozsvárról érkező román tagozat szerepel, 21 órától pedig a bukarestiek.

November 28, szombat:

A Nagykárolyi Színházban 17 órától a marosvásárhelyi művészeti Egyetem román tagozata lép fel. 21 órától az egyetem magyar színinövendékei következnek, akik „Május, június, július, augusztus" címmel Szép Ernő, Kosztolányi Dezső és Kocsis Deák János műveiből adnak elő egy válogatást.

Nagykárolyban a Vasile Lucaciu út 9 szám alatt 19 órától a Burghausen-i meghívottak mutatkoznak be egy Eugen Ionescu darabbal.

November 29, vasárnap:

A Nagykárolyi Színházban 14 órától a kolozsvári Színművészeti Főiskola román tagozata mutatkozik be. 17 órától a Vasile Lucaciu 9 szám alatt ismét a németországiak lépnek fel. 20 órától pedig az esemény zárásaként a kolozsvári magyar tagozat mutatkozik be a Nagykárolyi Színházban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: