2016-07-22 23:37:44• hírek • MTI

Legkevesebb hat halott a müncheni lövöldözésben

Lövöldözés történt péntek este a németországi Münchenben, legkevesebb hatan meghaltak és sokan megsebesültek, többen súlyosan.  A rendőrség a késő esti információk szerint három fegyverest keres és terrortámadásra gyanakszik.

A lövöldözés a bajor tartományi főváros északi részén, az olimpiai parkban lévő bevásárlóközpont (OEZ) egyik bejáratával szemben egy gyorsétteremnél kezdődött röviddel 18 óra előtt, majd a bevásárlóközpontban folytatódott.

A tartományi rendőrség és a szövetségi rendőrség valamennyi rendelkezésre álló egységet mozgósított, helyszíni beszámolók szerint késő este az OEZ környékére összpontosították az erőket. A rendőrség azt tudatta: az egész várost és környékét át fogják kutatni a feltételezhetően három elkövető után. Hangsúlyozták: egyelőre semmilyen arra utaló információval nem rendelkeznek, hogy iszlamista háttere lenne a terrortámadásnak.
Előzőleg több hírportál arról számolt be, hogy a belvárosban is lövöldözés tört ki, ez az értesülés nem bizonyult megalapozottnak.

Az OEZ térsége felett helikopterek köröznek, a Bild című lap szerint mozgósították a szövetségi rendőrség első számú terrorelhárító alakulatát, a GSG9 nevű egységet is. A rendőrség felszólította a münchenieket, hogy ne hagyják el otthonukat, vagy keressenek menedéket, ha úton vannak. A tömegközeledést leállították, számos csomópontot lezártak, és a rendőrség külön felszólított arra, hogy mindenki kerülje el a város körüli autópályákat.
A kórházakat riadókészültségbe helyezték, valamennyi orvost és ápolót berendelték.

A város több pontján "pánik uralkodik" - mondta egy rendőrségi szóvivő a Bayerischer Rundfunk (BR) tartományi közszolgálati médiatársaságnak. A tartományi kormány válságstábot állított fel és késő este rendkívüli ülést tart.

Közben a német szövetségi kormányzat szintén az egyik közösségi oldalon fejezte ki részvétét. Ezzel egy időben közölték: egyelőre nem tudnak, de nem is akarnak állást foglalni vagy spekulálni az üggyel kapcsolatban.
A szomszédos Baden-Württemberg tartományban is megerősítették a rendőri jelenléter az utcákon, és különleges egységeket küldtek a bajor hatóságok támogatására - közölte a bajor rádió.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: