2010-06-22 17:22:44• hírek • Szatmar.ro

Színházi Gála

Idén sem marad el az immár hagyományossá vált Színházi Gála. Az eseményről a Szatmárnémeti Északi Színház igazgatóját, Stier Pétert kérdeztük.

Amint a színházba járók már megszokhatták, városunkban minden színházi évad végén sor kerül egy záró rendezvényre, amelyen többek között a legjobban teljesítő színészeket is díjazzák. Nem lesz ez másként idén sem, ugyanakkor kicsit mégis eltérőbb lesz az eddigiektől, tudtuk meg az igazgatótól. A június 27-én, este 7 órától kezdődő rangos eseményen átadásra kerülnek a legjobb művészi teljesítmény elismeréséért járó díjak, amelyek megítélését az eddigiektől eltérően egy olyan művészeti tanács végzi, amelyet Keresztes Attila művészeti igazgató idén hozott létre. A színészek segítségével közösen döntik el, ki az, aki a legjobban megérdemli a szóban forgó díjat. Az ezelőtti években a közönség szavazatai alapján, illetve a különböző felajánlásokat nyújtó cégek, valamint civil szervezetek döntötték el kik legyenek a díjazottak. Az 1953-ban megalakult Harag György Társulat alapító tagjait, illetve ezek leszármazottait idén Örökös Tagsági oklevelekben részesítik. Az eseményen kiosztják a Harag György díjat, illetve az Ács Alajos díjat is, valamint az év színésze mellett a műszakisokat is díjazzák majd.

Nem csak díjátadásra kerül azonban sor az ünnepélyen. A színház hideg borral és zsíros kenyérrel várja a nézőket, akik a finom ital kóstolgatása mellett kedvenc színészeikkel is elbeszélgethetnek.
Az egész esemény egy humoros hangvételű műsor keretén belül fog zajlani, amelyen a társulat minden színésze megvillantja majd tehetségét, ettől többet azonban nem volt hajlandó elárulni a színházvezetőség, hiszen meglepetésnek szánják.

A belépő ára az idei gálára 15 lejbe kerül.


Az idei gála is színvonalas lesz a vezetőség szerint
Az idei gála is színvonalas lesz a vezetőség szerint


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: