2009-11-24 12:29:42• hírek • Gozner Gertrud

Vendégszereplés az Északi Színházban

November harmincadikán a Szatmárnémeti Északi Színházban vendégszerepel a Háromszék Táncegyüttes. A sepsiszentgörgyi tánccsoport Hol jársz, hová mész? című előadását mutatja be a szatmári közönségnek.

Erdélyi és magyarországi fellépéssorozatot índított a Háromszék Táncegyüttes. Hol jársz, hová mész? című táncjátékukat a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház nagytermében november 23-án este 7-től, a Szegedi Nemzeti Színházban 28-án délután 5-től, Budapesten a Hagyományok Házában 29-én este 7-től, a Szatmárnémeti Északi Színházban 30-án este 7-től és végül Kolozsváron az Állami Magyar Opera nagytermében december elsején este 7-től mutatják be a nagyközönségnek.

Az előadás magvát Kádár Kata balladája képezi, amely régi stílusú magyar balladák közül is az egyik legarchaikusabb. A történet változatait megtaláljuk Boccaccio Dekameronjában, délszláv és román balladákban, Telamón király széphistóriájában és tényleges eseményt bemutató bajor krónikában is.

Az Ivácson László rendezte-koreografálta táncjáték különlegessége, hogy egységes történet keretén belül ellenpontozva alkalmazza a klasszikus népzenét a jazzes hangzású elemekkel, a hagyományos néptáncelemeket táncszínházi, balett- és kontakttánc-elemekkel, illetve a szinte teljesen lecsupaszított, üres teret a kifinomult díszletekkel.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: