2008-09-25 17:32:38• hírek • Szatmar.ro

Egy este Szingapúrban

A Forma1 történelmének első éjszakai futamát rendezik a hétvégén az ázsiai városállamban.

A motorsport történelmében ugyan nem ismeretlen, de a Forma 1 esetében a hétvégi első Szingapúri Nagydúj lesz egyben az első éjszakai futam. Nem elég tehát, hogy a pilóták csak szimulátorról ismerhetik a pályát, ráadásul éjszaka kell megtenniük a 61 kört.

Az 5,067 km. hosszú pálya a városi és az épített pályák egyvelegét képezi. A város széléről a centrum felé vezető aszfaltcsík nagyrészét magas palánkok övezik, ami a városi versenyre jellemző, de vannak kavicsággyal övezett részek is.

A szingapúri pálya egyes részei más helyszínek sajátosságait juttatják az ember eszébe: az aszfalt szélessége Valenciára, az épített rész Melbourne-re, a betonfalakkal szegélyezett kanyarok pedig az amerikai Champ Car versenyeire emlékeztetnek.

A hétvégén bemutatkozó pálya összességében nem túl gyors, átlagsebessége 190 km/h körüli lehet, ahol a végsebbességet 305 km/m köré várják. A rövid egyenesek és a lassú kanyarok miatt az autóknak nagy leszorítóerőre lesz majd szükségük. Mivel a pályán mindössze két igazán jó előzési pont van, ezért nagyon fontos lesz a megszerzett rajthely és a rajt maga.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: