2011-06-20 09:08:13• hírek • www.blikk.hu

Színészlegendák harcolnak Stohlért

Senki sem tudja, honnan, kitől indult a kezdeményezés a majdnem két és fél éves börtönbüntetésre számító Stohl András (44) megmentéséért, de nyilatkozatukban több tucat művész - köztük Haumann Péter, Kulka János, Egri Márta, Kukorell­y Endre, Závada Pál, Alföldi Róbert, Nagy Ervin, Bodrogi Gyula, Hollósi Frigyes, Szarvas József, Molnár Piroska, Makk Károly, Gothár Péter - aláírása szerepel már.

A Blikk úgy tudja, holnap reggel a másodfokú tárgyaláson személyesen megjelenő színészek is nevüket adják a kérvényhez, amelyet átadnak az ítészeknek. Az aláíró kollégák tapasztalata szerint Buci mélyen megbánta tettét, s minden lehetséges módon próbálja azt jóvátenni, emellett halálos balesetet okozó „civilek" eseteit ismerik, akik nem kaptak olyan súlyos büntetést, mint Stohl első fokon.

„...Andrást olyan segítőkész, maximalista szinten dolgozó embernek ismerjük évtizedek óta, akire mindig lehet számítani, a köztudatba került alkohol- és kábítószer-függősének semmi jelét nem tapasztaltuk" - jellemzik kollégájukat.

Színpadi hiányán kívül azzal is érvelnek, hogy kollégájuk és családja jövőjét is féltik: „Kérjük, mérlegeljék, hogy a letöltendő szabadságvesztés alatt olyan visszavonhatatlan lelki sérülést szenvedhet Stohl András, hogy emiatt valóban bekövetkezhet az ön- és környezetpusztító „már minden mindegy" elkeseredettség, ami családfenntartóként őt és az anyagi támogatására szorulókat is végleg tönkreteheti. Ezért olyan büntetést találjanak kollégánk számára, amely egész életében felépített szakmai munkáját nem rombolja le, egzisztenciálisan nem lehetetleníti el egész családját" – áll a nyilatkozatban.

A cikk folytatása a Blikk.hu-n olvasható.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: