2011-10-19 11:31:12• hírek • www.itcafe.hu

Színes-szagos filmek a nappaliban

Kérdés, hogy mennyit ad hozzá a moziélményhez, ha illatokat is érzünk.

Az ITcafe.hu nemrég számolt be a háromdimenziós mozgóképek iránti lelkesedés csökkenéséről és a 4D-mozik eljöveteléről, erre tessék: hamarosan otthonainkba is betörhetnek a szagos filmek, a francia Olf-Action (magyarul: szaglás) nevű cég legalábbis ezen dolgozik.

A vállalat egy ideje már gyárt szagképeket és -berendezéseket mozik számára, új technológiájukkal azonban a végfelhasználókhoz szeretnék eljuttatni ezt az élményt. Az egyszerűen csak SMELLIT névre keresztelt gép szerencsére még csak prototípus formájában létezik; magunk között szólva nagyon reméljük, hogy ennél nem is jut tovább.

Külsejében egy nyolcutas hangszóróra vagy egy rakétaindító állomásra hasonlít a kiegészítő, melynek segítségével összesen mintegy 40 féle illatot lehet szimulálni. Az olyan alapvető „hangulatillatok”, mint Ázsia vagy India mellett kellemetlen szagokkal (égett gumi és társai) és kifejezetten jó illatokkal (friss sütemény vagy a „jókedv-illat”) is találkozhatunk, de a tervek szerint csak nagyon sok pénzért cserébe. Egy illatkapszula ára 15 euró, azaz nagyságrendileg 4500 forint; felbontás nélkül mindössze 1 éven keresztül tárolhatunk egy ilyet, ha pedig feltépjük, akkor mindösszesen 6 hétig bírja, ami alatt elég valószínűtlen, hogy megnézhetjük azt a 100 szagosfilmet, amihez elvileg van kapacitása.

A cikk folytatása az itcafe.hu oldalon olvasható.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: