2018-04-12 10:05:33• hírek • Bede Emőke

Színes programokkal készülnek a szombati Madarak Napjára

Változatlan helyszínen, a már jól ismert színes programokkal várják szombaton a természet és a madarak szerelmeseit.

Idén tizenkettedik alkalommal kerül megrendezésre a Román Madártani Egyesület szatmárnémeti fiókszervezete által a Madarak Napja. Látnivalóban ebben az évben sem lesz hiány, hiszen a szervezők bemutatókkal és interaktív feladatokkal készülnek kicsiknek és nagyoknak.
 

Mint azt Fazekas Lóránd, a helyi madártani egyesület vezetője a Szatmár.ro-nak elmondta: bemutatásra kerülnek a madármegfigyelés elengedhetetlen eszközei, lesz élő és virtuális madármegfigyelés, a speciális sátorban pedig ingyenes szórólapokat és pénzért megvásárolható kitűzőket lehet kapni. Lesz aszfaltrajzverseny is, de a legbátrabbak egy vetélkedőn is összemérhetik tudásukat. A díj természetesen ebben az évben sem marad el.
 

Az egyesület vezetője arról is beszámolt, hogy a rendezvény minden évben nagy sikernek örvend, érkeznek diákok többek között a Református Gimnáziumból, a Vasile Lucaciu, a Lázári és a Kökényesdi Általános Iskolából is. A szervezők persze rajtuk kívül is szeretettel várnak minden érdeklődőt szombaton, 10 órától a Kossuth-kertbe, a park dombjára. 

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: