2013-06-09 19:45:43• hírek • Póti Orsolya

Színes programok a második napon

Elsősorban a gyerekeké volt a főszerep a Családi Hétvége második napján, hiszen a MADISZ és a Szatmári RMDSZ szervezésében Gyermeknapra került sor, mely különféle programokkal várta a kicsiket. A felnőttek pedig élvezhették a gyerekzsivajtól hangos Kossuth-kertet, majd a diákszínjátszók produkcióit, a színdarabok után pedig a Straight Up zenekar koncertjét.

„Már akkor jó lett a kedvem, amikor láttam, milyen sokan részt vesznek a gyereknapi felvonuláson, amely az Északi Színháztól indult a reggeli órákban" - mondta Szejke Ottilia szaktanfelügyelő, aki szerint évről évre mind többen vesznek részt a Családi Hétvége keretében szervezett gyermekprogramokon, melyre a MADISZ és a Szatmári RMDSZ együttműködésével kerül sor a rendezvénysorozat második napján.

Néptánc előadások, népi gyermekjátékok, arcfestés és egyéb szórakoztató programok várták a gyerkőcöket és természetesen a felnőtteket is, akik közben megnézhették a kézműves és könyves standok és kínálatát, és beszerezhettek egy két hasznos terméket, kézzel készített egyedi ékszereket és könyveket.

16 órától a VII. Szatmár Megyei Diákszínjátszó Fesztivál díjazott csapatainak fellépésére került sor, a darabok között pedig a Szatmárnémeti RMDSZ Női Tagozata díjazta az országos versenyeken helyezést elért magyar elemi osztályos tanulókat.

A diákok színdarabjai után a szatmárnémeti Straight Up együttes szórakoztatta a közönséget. A elmúlt évben alakult reggea-ska zenekar tehetséges szatmári fiatalokból áll, akik már több alkalommal felléptek a Downtownban, de a 2012-es Félsziget Fesztiválon is bemutatkoztak és jótékonysági koncert fellépői is voltak.

A zenekar saját dalokkal és egyéni stílusban feldolgozott slágerekkel szórakoztatta a közönséget több mint egy órán keresztül.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: