2012-09-17 11:00:31• hírek • Szatmár.ro

Színes őszi kínálat a magyar közszolgálati csatornákon

A nézők által megkedvelt műsorok szeptember 17-étől megújult és felfrissült formában jelentkeznek a közmédiában.

Hétköznap az M1-en a Ma reggelt az előző napi műsorok felidézése után a Család-barát magazin követi, majd a déli Híradó után a kisebbségi magazinok és a kedvelt délutáni sorozatok következnek. Este a megszokott időben tér vissza a Maradj talpon! című vetélkedő a képernyőre, amelyet az esti Híradó és a változatos kínálatú főműsor követ, majd az Este és több kulturális összeállítás következik. Újra találkozhatnak nézőink kedvenc műsoraikkal, hétfőn a Kékfénnyel, kedden  a Párizsi helyszínelőkkel, szerdán a Bosszúval és a dokumentumfilmekkel, csütörtökön D. Tóth Krisztával és A Fábry-val, pénteken a Poén péntek vidám szereplőivel. Hétvégén a sok sport- és koncertközvetítés, a népszerű Magyarország szeretlek! vetélkedő és a mesés Egyszer volt hol nem volt sorozat sem hiányozhat a kínálatból.

Színes a paletta a Dunán is. Továbbra is rendszeresen jelentkeznek a közkedvelt műsorok, mint például a Gazdakör, a Kárpát Expressz, a Klubszoba, a Térkép, a Lélek-Boulevard és a Törzsasztal. Esténként számos színházi közvetítés, a Duna Moziban igényes filmek a Koncertek az A38 Hajón sorozatban különféle stílusú zenei kínálat várja a nézőket. A Duna közkedvelt Kívánságkosár című műsora ősztől egy órával később, 13 órától indul, és a Dunán láthatjuk ezentúl új epizódokkal a közkedvelt Hogy volt... című sorozatot is. A kulturális szolgáltató magazin, a Kultikon szeptember 24-étől jelentkezik újra minden hétköznap, az esti film után, 15 perces összeállításokkal. Továbbra is vetíti a Duna a Kulisszatitkok című sorozatot, és a magyar szellemi kulturális örökség átörökítésén munkálkodó Hagyaték, a Száműzött magyar irodalom, valamint a Lyukasóra című hétvégi műsorait. Nagy a várakozás a Fölszálott a páva vetélkedő kapcsán, a vidéki helyszíneken lezajlott válogatókból készült összefoglalókat, majd az élő döntőket Novák Péter és Herczku Ágnes műsorvezetésével október első hetétől követhetik figyelemmel a Duna és a Duna World nézői.

A Duna World csatorna, amelynek elsődleges feladata a tengeren túl és a Kárpát-medencében élő magyarság tájékoztatása és igényes szórakoztatása, most is a közmédia legnívósabb produkciói közül válogatja össze kínálatát, hogy minél teljesebb és sokszínűbb képet kapjon a diaszpóra magyarság országunk kulturális és közéleti vonatkozású eseményeiről. A programban fellelhető az M1, az M2 és a Duna kínálatának sok-sok eleme, amelyből a Duna World programszerkesztői válogatnak.

Maradj talpon

Az M2 hétköznap este, az újra 21 órától sugárzott Híradó után a 2-es Retro sorozatát vetíti, hétfőként rendezői sorozatokkal, keddenként retro humorral, szerdánként színészportrékkal, csütörtökönként tévéjátékokkal, péntekenként zenés műsorral szórakoztatva közönségét. A szombat kora délután az M2-n is a kultúráé, amikor íróportrékat és a bemutatott szerző egy-egy művének televíziós adaptációját vetíti a csatorna - elsőként, szeptember 22-én Tamási Áron portréját és az Ördögváltozás Csíkban című művéből készült 1993-as tévéfilmet. Hétvégénként az M2-n jelentkezik az Üveghegy című sorozat, amely tradicionális gyerekműsorokat elevenít fel.

Szeptemberben indul a Kossuth Rádió A nagy mese című programja, amelyben 6-17 éves gyerekek saját fantáziából született meséit fogja majd feldolgozni a rádió, és új időpontban jelentkezik két sorozat, az Alma és fája, valamint a Regényes történelem. A fiatalok által megkedvelt ifjúsági rádiójáték-sorozat, az Időfutár novembertől jelentkezik majd új epizódokkal a Kossuth Rádióban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: