2013-02-13 11:24:47• hírek • Szatmár.ro

Színes hétvége a Balcescu-Petőfi Általános Iskolában

Az elmúlt hétvégén az iskola magyar tagozatos, gimnazista diákjai, osztályfőnökeik szervezésében egy közös  farsangi mulatságon vettek részt, hogy együtt űzhessék el a telet, s vele együtt, jelképesen minden rosszat a környezetükből.

A gyermekek nagy izgalommal készültek erre a  napra. Nem hiába. Szebbnél szebb, és igazán változatos jelmezeket láthattak a pontozók és a nézők egyaránt.  A gyermekek dicséretéül szolgál, hogy főképp házilag elkészített maskarákkal  vonultak fel. Így volt Bagoly, Túrórudi, Római pápa, Boszorkány, Gésa, Sziámi ikerpár és még sok más érdekes jelmez.

A zsűrinek nagyon nehéz dolga akadt a változatos jelmezek rangsorolásánál, amit több kategória felállításával oldott meg.  Díjazták a legjobbakat a legötletesebb, legizgalmasabb, legviccesebb, legszínesebb,  legkomolyabb, legélethűbb, legötletesebben bemutatott, legkreatívabb, legsármosabb kategóriákban.

A zsűrizés után buli vette kezdetét, ahonnan a jókedv és vidámság mellett nem  hiányzott a hagyományos fánk és tea sem. Az táncos vígadalmat különböző játékok tették színesebbé, majd tombolahúzás következett. Minden diáknak nyerő száma volt, hiszen ők hozták a különböző tárgyakat is, amelyek sorsolásra kerültek.   Így gyermekek és tanárok egyaránt élmenyekkel  és egy kis tárgyi ajándékkal  zárhatták az iskolai farsangot.

 

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: