2011-01-16 09:04:31• hírek • Szatmár.ro

Előadták "A kísérlet" című színdarabot

A Szatmár megyei Büntetés-végrehajtó intézet foglyai nemrég egy országos színjásztó fesztivál keretén belül a bukaresti "Nottara" Színházban mutatták be „A kísérlet" című színdarabot Radu Botar rendezésében. A tehetséges foglyok előadását szombat este  a szatmári közönség is láthatta az Ács Alajos stúdióteremben.

Tavaly immár harmadik alkalommal rendezték meg a foglyok országos színjátszó fesztiválját bukaresti "Nottara" Színházban. A fesztiválon a Szatmár Megyei Büntetés-végrehajtó Intézet négy foglya, azaz a „Porta" színjátszócsoport is részt vett. A tehetséges foglyok  „A kísérlet" című színdarabot vitték színpadra Radu Botar rendezésében.

Azért, hogy a darab létrejöhetett az érdem főként Iulia Stoicat, a börtön szociális asszisztensét  illeti, ugyanis ő segített a fesztiválra, illetve az előadásra való felkészülésben, és mindvégig  ösztönző hatással volt a csapatra. Ez a színdarab egy tükör a foglyok száméra, szembesíti őket tetteikkel. Ahhoz, hogy mindezzel szembesüljenek nagy bátorság és kitartás kellett.

A "Porta" nevű csapat szombat este  második alkalommal mutatta be a szatmári közönségnek a színdarabot. Az előadásnak  most az Ács Alajos Stúdióterem adott otthont. A közönség óriási tapsviharral jutalmazta a tehetséges foglyok előadását.


Nagy sikert aratott a foglyok előadása
Nagy sikert aratott a foglyok előadása


Képgaléria:

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: