2017-02-03 15:04:46• hírek • Szatmár.ro

Szimpóziumot tartottak a Vizes Élőhelyek Napja alkalmából

Bemutatták a januárban tartott madármegfigyelés eredményeit is.

Február 2. a Vizes Élőhelyek Napja, ebből az alkalomból tartottak szimpóziumot a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség szervezésében a Kossuth-kertben található Zöld Házban. Az eseményen a környezetvédők mellett számos iskola diákja is részt vett – főleg azok, akik részt vettek a januári madármegfigyelésen.

Mielőtt a madármegfigyelés eredményei szóba kerültek volna, a szimpózium kezdeteként Békéssy Erzsébet igazgatónő köszöntötte az egybegyűlteket, illetve megnyitották a Vasile Lucaciu Általános Iskola diákjai által összeállított környezetvédelmi témájú kiállítást, amelyet a Székely Kapuk – Zöld Kapuk nemzetközi vetélkedőre állítottak össze. A gyerekek a tárlatban a természetvédelem fontosságára és a vizes élőhelyek megvédésére hívták fel a figyelmet.

Mint kiderült, a január 10. és 20. között tartott madármegfigyelésen a tavalyi 31-hez képest csak 26 fajt láttak, illetve 7626 helyett csak 3938 egyedet. A Romániai Madártani Társaság szatmárnémeti szervezetének képviseletében Viorel Maier elmagyarázta, hogy a madárszámlálás során összesített eredmények azzal magyarázhatók, hogy a befagyott vízfelületek miatt a madarak nem találtak eleséget, emiatt pedig másfelé kerestek élelmet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: