2013-11-25 15:32:01• hírek • Kocsis Zoltán

Szimpózium és közel húsz fellépő a nemzeti ünnep alkalmából

A Szatmár Megyei Tanács ötezer zászlót oszt szét a lakosság között a román nemzeti ünnep alkalmából

Közel húsz fellépő az Október 25 téren és a Szakszervezetek Művelődési Házában, színházi előadás, szimpózium és koszorúzás szolgálja a hét második felében Szatmárnémetiben a román nemzeti ünnep méltó ünneplését.

A rendezvénysorozat már november 27-én, szerdán 13.00 órakor elkezdődik, méghozzá a filharmóniában: történelmi felolvasások, könyvbemutatók, zenei műsorok felvezetői után dr. Nicolae Bocsan, a kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem történelemprofesszora számol be az 1918-as esemény jelentőségéről.

December elsején, vasárnap 10.00-12.00 órák között a hivatalosságok megkoszorúzzák Mihai Viteazul, Corneliu Coposu, Iuliu Maniu és Vasile Lucaciu szobrait, majd 12.00 órától kezdődik a zenei műsor az Október 25 téren felállítandó színpadon. „Hazafias dalok és népdalok" csendülnek majd fel, mondta korábban Dorel Coica polgármester, összesen 15 előadó közreműködésével. Az érdeklődők a decemberi hideget hátrahagyva 18.00 órától a Szakszervezetek Művelődési Házában folytatják az ünneplést: itt egy színdarab és további négy előadó vár rájuk.

Az önkormányzati vezetők elmondása szerint a román nemzeti ünnep „méltó megtisztelése" közel 100.000 lejbe kerül. Ez pont a fele annak, amit a polgármesteri hivatal májusban hivatalosan a városnapokra költött.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: