2013-05-03 11:24:27• hírek • Póti Orsolya

Szimfonikus koncertek és hangversenyek májusban

A Szatmárnémeti Dinu Lipatti Filharmónia a májusi hónapban is nagyszerű koncertekkel és hangversenyekkel várja a zenekedvelő szatmáriakat. A vendégművészek között szerepelnek a világhírű pop-opera énekesek, Romeo és Julia Saleno is.

A pop-opera énekesek koncertjét egy Beethoven-est és a Corneliu Dumbraveanu 80. születésnapja alkalmából rendezett koncert előzi meg, amelyre május 10-én, péntek este 18.30 órától kerül sor a filharmónia koncerttermében. Az est szólistája Ilinca Dumitrescu zongoraművész lesz. Műsoron a III. Leonóra-nyitány, Beethoven 3. zongoraversenye és a német zeneszerző III. szimfóniája, az Eroica.

Május 13-án, hétfő este 19 órától lép fel a filharmónia színpadán Romeo és Julia Saleno, akik már a New York-i Broadway és a Las Vegas-i The Starling Club közönségét is elkápráztatták. A klasszikus és pop szerelmes dalokat előadó házaspár koncertjére egy belépőjegy ára 40 lej.

Május 16-án, csütörtökön 18.30 órától szimfonikus koncertre kerül sor Nicolas Waldvögel karmester vezénylésével. Hegedűn közreműködik Simina Croitoru. Műsoron Berlioz-, Mozart- és Grieg-darabok.

A filharmónia idén is megrendezi a sokak által kedvelt filmzene-koncertet, melynek keretében híres mozifilmek slágerei csendülnek fel a szatmári zenekar előadásában, illetve a Stefan Novak karmester vezénylésével. A koncert május 23-án, csütörtökön lesz, műsoron többek között az Operaház fantomja, a 007-es ügynök, az Evita és a Superman című filmek zenéi.

A Dinu Lipatti Filharmónia évadzáró koncertjére május 30-án, csütörtök este 18.30 órától kerül sor. Ez alkalommal vezényel Mihail Agafita karmester és közreműködik Vlad Raceu hegedűművész. A közönség Rachmaninov, Bruch és Csajkovszkij-darabokat hallgathat.

A szimfonikus koncertekre egy diák-, illetve nyugdíjas jegy ára 5,25 lej, egy felnőttjegy pedig 10,50 lejért vásárolható meg.

Jegyek hétköznaponként 9.00-14.00 óra között, valamint a koncertek előtt válthatók a filharmónia jegypénztáránál.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: