2012-01-13 10:10:21• hírek • Póti Orsolya

Szimfonikus koncert volt a Filharmóniában

Csütörtök este szimfonikus koncertre került sor a Szatmárnémeti „Dinu Lipatti" Filharmóniában. Az est szólistája ez alkalommal Leonard Furda hegedűművész volt.

Az év második szimfonikus koncertjére került sor január 12-én, csütörtök este a szatmári filharmóniában. A zenekar Stefan Novak karmester vezénylésével adott elő több közismert szimfonikus darabot. Azt est szólistája Leonard Furda kolozsvári hegedűszakos egyetemista volt.

A koncert Ernest Chausson francia zeneszerző egyik legismertebb művével, a Költemény hegedűre és zenekarra című szimfonikus darabbal vette kezdetét. Az est során elhangzott a spanyol hegedűművész és zeneszerző, Pablo de Sarasate híres Carmen-fantáziája.

A koncert Beethoven szimfonikus repertoárjának egyik központi művével, a VI. Szimfóniával - „Pásztorál"-al zárult, mely mára már sokak kedvencévé vált. A szimfónia 1808-ban készült el, első bemutatásakor a „Vidéki élet emlékei" címet kapta.

A következő szimfonikus koncertre január 19-én kerül sor. Műsoron Rossini, Botessini, Verdi, Csajkovszkij, Gounod és Leoncavallo művei. Az est szólistái Catalina Costin (hegedű) és Florin Lupulescu (nagybőgő) lesznek. Vezényel Gheorghe Costin nagybányai származású karmester.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: