2011-10-07 14:27:19• hírek • Póti Orsolya

Szimfonikus koncert a Zenei Napok keretében

Szinte teltház fogadta csütörtök este a "Dinu Lipatti" Filharmónia zenekarát, ugyanis a zenészek közismert szimfonikus darabokat adtak elő Franz Lamprecht karmester vezényletével. A közönség Dvorak, Brahms, Lehar, Strauss és Mancinni műveket hallhatott.

A XXIV. Szatmári Zenei Napok Nemzetközi Fesztivál rendkívül változatos programmal várja a zene szerelmeseit. Eddig kamarakoncertre és  operettgálára invitálták a közönséget, csütörtökön pedig szimfonikus koncertre került sor a Szatmárnémeti "Dinu Lipatti" Filharmónia zenekarának előadásában. A zenekart ezúttal a németországi karmester, a filharmónia állandó karmestere, Franz Lamprecht vezényelte.

A közönség szinte két órán keresztül több közismert, Brahms, Dvorak, Strauss, Lehar és Mancinni darabokat hallgathatott. A Szatmári Zenei Napoknak ezzel még egyáltalán nincs vége, hiszen még három héten át színvonalas koncertek várják a szatmáriakat.

A fesztivál keretében ezen a hétvégén október 7-9. között szervezik meg harmadik alkalommal a „Ruha István" Hegedűversenyt, október 11-én és 14-én hangversenyekre kerül sor, október 16-án fel lép az Imago Mundi, október 18-án pedig az izraeli hegedűművészt Yaron Hasson hallhatják, aki október 20-án egy szimfonikus koncert szólistája is lesz.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: